09. rujan 2018.

U novom NO-u Luke Zadar većinom Kinezi

Luka Zadar mogla bi se napokon pokrenuti s mrtve točke i postati luka za velike brodove i terete, za što ima sve uvjete, zasad više one prirodne i prometne nego tehničku opremljenost. No čini se da kineski ulagači preuzimaju stvari u svoje ruke, pa je upravo izabran novi Nadzorni odbor, u kojem četiri mjesta imaju predstavnici kineskoga ulagača, a kao član ostao je Zvonimir Zlopaša. Kineski vlasnici obećali dodatna ulaganja – više od 100 milijuna kuna.

>>>Dobar posao u Kini: Luka Zadar postala dio Pomorskog puta svile

Nikola Dragičević i dalje će biti direktor Luke Zadar.

- Krenuli smo u nabavku opreme, uplaćena je dizalica od 155 tona, najveća i najjača u našim jadranskim lukama, a kreće se i u obnovu zgrade u kojoj će se smjestiti Luka. Kao predsjednik Udruženja jadranskih luka mogu reći da Zadar ima najveću perspektivu, rekao je Dragičević.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]