Aktualno
StoryEditor

FOTO: Valamar kreće u svoju najveću investiciju, otvara više od 300 novih radnih mjesta

08. Siječanj 2017.

Vodeća turistička kompanija u Hrvatskoj Valamar Riviera započela je sa svojom dosad najvećom investicijom koja će destinaciju Rabac repozicionirati u odmorišnu destinaciju visoke kategorije te će ujedno otvoriti više od 300 novih radnih mjesta. Riječ je o rekonstrukciji i gradnji dvaju novih luksuznih ljetovališta - Family Life Bellevue Resort i Valamar Girandella Resort, investicije vrijedne pola milijarde kuna.

- Valamar će ovom investicijom podići kategorizaciju smještaja u Rapcu sa dosadašnjih dvije i tri zvjezdice na četiri. Family Life Bellevue Resort i Valamar Girandella Resort svojom će visokom kvalitetom ponude u Rabac dovesti goste više platežne moći i ovu destinaciju učiniti jednom od najatraktivnijih odmorišnih destinacija na Jadranu. Ovo je najveće gradilište u turizmu Hrvatske i potvrđuje ambiciju Valamar Rivijere da nastavi s ulaganjima i razvojem svojeg turističkog portfelja - istaknuo je predsjednik Uprave Valamar Rivijere Željko Kukurin.

Uređenje plaža, hortikulture, šetnica...

Investicija podrazumijeva i uređenje plaža, hortikulture i šetnica, biciklističkih staza te povećanje bazenskih površina sa sadašnjih 400 četvornih metara na 3000 četvornih metara pojašnjava voditeljica korporativnih poslova Valamar Rivijere Deana Stipanović.

- Plaže i popratni sadržaji bit će otvoreni za sve građane, kao i posjetitelje, a također posebna briga u okviru ovog projekta usmjerena je na zaštitu okoliša te očuvanju prirodnih ljepota Rapca - rekla je Stipanović dodavši kako je završetak radova planiran do početka turističke sezone 2017. godine, dok je dio radova planiran i za 2018. godinu te će Valamar Girandella Resort nakon kompletne obnove moći primiti goste u 399 smještajnih jedinica.

Jedan od najaktivnijih investitora u sektoru

Valamar Riviera d. d. trenutno je jedan od najaktivnijih investitora u sektoru s gotovo 2,6 milijardi kuna ulaganja u posljednjih 12 godina. Trenutno kompanija upravlja s ukupno 25 hotela i ljetovališta te 13 kamping ljetovališta u kojima se može smjestiti više od 48 tisuća gostiju. Ujedno, Valamar je jedan od najpoželjnijih poslodavaca u turizmu s obzirom na to da u visokoj sezoni zapošljava oko 4100 ljudi.

>>>Valamar Riviera podigla procjenu prihoda za 2016., razigrala Zagrebačku burzu

U 2015. godini Valamar Riviera nagrađena je s više od stotinu priznanja i certifikata dodijeljenih kompaniji, zaposlenicima, hotelima i ljetovalištima te kampovima u destinacijama u kojima posluje. Pored brojnih domaćih i međunarodnih nagrada iz turističkog sektora, u protekloj godini Valamar Riviera dobila je nagradu za najbolje odnose s investitorima, koju je dodijelio Poslovni dnevnik u suradnji sa Zagrebačkom burzom. Također, Valamar Riviera d. d. dobitnica je prošlogodišnje nagrade Zlatna kuna HGK Županijske komore Pula u kategoriji najuspješnije tvrtke s više od 250 zaposlenih, navodi priopćenje Službe za komunikacije HGK.

27. travanj 2024 06:52