Aktualno
StoryEditor

VIDEO: Novi spot Jacquesa Houdeka - prvo wedding crashanje u Hrvatskoj

05. Siječanj 2017.

Jacques Houdek u hrvatskom svijetu vjenčanja dobro je poznat jer su se mnogi parovi upravo uz njegove hitove odvažili na prvi svadbeni ples, a on sam je sadašnju suprugu prije 11 godina zaprosio pjesmom ‘Živim za to‘. Ovoga je tjedna Jacques objavio novu pjesmu i glazbeni spot ‘Kad nekoga voliš‘ čija se radnja odvija na vjenčanju, a poznatog pjevača tamo je dovela tvrtka Kreativne komunikacije čija nam je direktorica Koraljka Dea Olup objasnila kako je ta suradnja produkt nastojanja tvrtke da uvijek bude korak ispred konkurencije. Napravili su tako prvo wedding crashanje u Hrvatskoj iznenadivši mladence na čije je vjenčanje upao Jacques. Cijeli događaj je snimljen i dio je nedavno objavljenog video spota za njegov novi singl. Time je otvoren jedan novi segment poslovanja u hrvatskoj industriji vjenčanja.

wedding

Možda nije jasno kakve veze ima tvrtka koja se bavi tržišnim komunikacijama s vjenčanjima. Unutar Kreativnih komunikacija postoji projekt - Wedding City. Riječ je o velikoj trgovini specijaliziranoj za odjeću za svečane prilike, prvenstveno vjenčanja što je i očito iz njezinog imena. Kroz razgovor s direktoricom Olup zavirili smo nakratko u svijet vjenčanja u kojem su od presudne važnosti razne suradnje s relevantnim akterima na tom tržištu.

wedding

- Naša sezona traje šest mjeseci, svake sezone počinjemo ispočetka jer nam dolaze nove generacije mladenaca, a to je vrlo zahtjevno. Kao da svake sezone počinjete graditi ispočetka. Povezivanje je bitno jer na jednom vjenčanju radi više struka: i ugostitelj i prijevoznik, grafičar, cvjećar, modni dizajner... Vrlo brzo se pokaže koji među njima pružaju najkvalitetniju uslugu i takvi se povezuju. To je dobro jer klijentu garantira kvalitetu pružene usluge, a nama posao, ispričala je Olup te nastavila: - Mi se konkretno na području promocije povezujemo s drugim branšama kako bismo bili drugačiji, ali i kao lider vukli naprijed ovu industriju. Tako smo, primjerice, nedavno organizirali prvo ‘wedding crashanje‘ u Hrvatskoj, ovaj put sa Jacquesom Houdekom, a radit ćemo to i s drugima, najavila je.

https://www.youtube.com/watch?v=QtJGKdom8iA

Ovo nije jedina zanimljiva suradnja koju su ostvarili na temu vjenčanja.

- Surađivali smo s produkcijom RTL-ove serije ‘Prava žena‘ te smo često pokrovitelji evenata poput aktualnog finala World Top Model, rekla je Olup naglasivši kako je industrija vjenčanja u Hrvatskoj vrlo dinamična i zahtjevna. - Zbog atraktivnosti branše svake godine niču tvrtke koje nisu svjesne izazova koje ova industrija nosi. I kako se brzo otvaraju, tako se i zatvaraju.

[caption id="attachment_252011" align="aligncenter" width="750"]wedding Scena iz serije Prava žena[/caption]

Direktorica Olup u sklopu svoje tvrtke izdaje i magazin o vjenčanjima, a organizira i sajam vjenčanja Wedding Expo koji će u veljači ove godine doživjeti svoje jubilarno, deseto izdanje. Iako bi se po broju izlagača na sajmu moglo zaključiti da industrija vjenčanja u Hrvatskoj raste, Olup procjenjuje da ona stagnira. Međutim, to ne znači da je loša.

- Kod nas je ljestvica kvalitete podignuta vrlo visoko. U Hrvatskoj kupac dobro zna što je u trendu i želi sve to, ali mnogo ih nije u mogućnosti to platiti. U poduzetničkom, poslovnom smislu, mi u hrvatskoj industriji vjenčanja smo vrlo snažni i kvalitetni i imamo potencijal pružati usluge ne samo zemljama u susjedstvu, nego i dalje. Cijene su kod nas još vrlo niske u odnosu na europske i možda je baš to prostor na kojemu možemo postići realnu tržišnu cijenu, zaključila je Koraljka Dea Olup.

Trendovi u ‘vjenčanom modnom ormaru‘ 

U modi je svevremenska čipka u retro izvedbi, naglasak na dekolte i jednostavnost linija, a to je i prisutno u liniji Ana Milani, vlastitom modnom brendu Wedding Cityja. Vjenčane haljine najčešće su u boji tzv. ‘off white‘, prvoj do bijele, dok se klasična muška odijela sve više traže u bojama, osobito plavoj koja je must have sezone. Prosjek cijena zbog kojeg se nećete crvenjeti kada nakon desetak godina pogledate snimke vjenčanja bio bi između četiri i pet tisuća kuna za vjenčanicu i dvije do tri tisuće kuna za odijelo.

29. travanj 2024 21:56