Aktualno
StoryEditor

Žestok animozitet u javnoj prepirki Vrdoljaka i Markić

01. Svibanj 2017.

Željka Markić iz inicijative "U ime obitelji" reagirala je u ponedjeljak na izjave predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka, naglasivši da ni na koji način nije uključena u borbe između HDZ-a i Mosta, i da nikad ne bi sudjelovala u destabiliziranju vlade u kojoj ne sudjeluje HNS.

Vrdoljak je ranije danas u Trakošćanu izjavio kako iza izjave Mostova glavnog tajnika Nikole Grmoje da se dogovara suradnja HNS-a i HDZ-a, stoji čelnica inicijative "U ime obitelji" Željka Markić, koja se "uključila u kampanju Mosta".  "Moje informacije govore da se u kampanju Mosta uključila Željka Markić, koja mene osobno jako ne voli i to me ne čudi", rekao je Vrdoljak. Ocijenio je i kako su Grmoja, čelnik Mosta Božo Petrov i "cijela svita Mosta" pod patronatom Željke Markić "i svih Grozdova i Hrastova", ali da "ne mogu donijeti takvu politiku".

>>> Obersnel: Plenković ima manire sjevernokorejskog diktatora, raspišite izbore

"Božo Petrov je mijenjao sistematizaciju u gradskim vodama za svoga kuma. Pa zar bih ja trebao Željku Markić, Božu Petrova i Nikolu Grmoju podržavati? Nikada neću, kao ni Marića i Martinu Dalić", istaknuo je Vrdoljak.

Reagirajući na te navode Željka Markić u večerašnjem priopćenju istaknula je da je Vrdoljak do sada svašta govorio o njoj osobno i udruzi U ime obitelji, ali "uvijek krivo". Dodala je kako ponovno potvrđuje da ni na koji način nije uključena u borbe između HDZ-a i Mosta, te kako joj je jako žao što nisu usredotočeni na uvođenje promjena koje su obećali - "a preduvjet svih promjena, osobito gospodarskog oporavka je borba s korupcijom", navela je Markić.

 "Moje informacije govore da se kampanju Mosta uključila Željka Markić, koja mene osobno jako ne voli i to me ne čudi. Ne trebamo se u ovo vrijeme koristiti lažima i objedama. Ja sam nekoliko puta zadnjih dana pozvao na pristojnost. Građani žele pristojnu i odgovornu politiku, jednu tolerantnu Hrvatsku koja donosi rezultat",  kazao je Vrdoljak.

Istaknula je kako "nikad ne bi sudjelovala u destabiliziranju vlade u kojoj ne sudjeluje HNS".

"Mogu zamisliti da bih sudjelovala u destabilizaciji Vlade, u kojoj nema HNS-a, jedino kad bi se pokazalo da je ta vlada zaposlila još više ‘svojih‘ u HEP-u od HNS-a, da je kvadrat kuće u Gunji plaćala više od 1,700 eura po kvadratu, da je ta Vlada natjerala ljude da uvedu razdjelnike i da se dobit Prvog plinarskog društva nakon dolaska te vlade udeseterostručila, a da ministrica vanjskih poslova te Vlade tvrdi kako je Hrvatska izvršila agresiju na BiH i putuje po svijetu lobirajući za svoju bezuspješnu kandidaturu u UN-u", navela je, uz ostalo, Markić u oštrom demantiju izjave predsjednika HNS-a Vrdoljaka.

>>> Tri scenarija za najturbulentniji tjedan aktualnog saziva Sabora

Vezano za izjavu Vrdoljaka da ga ona "osobno jako ne voli" odgovorila je da ga "nije lako voljeti nakon sve štete koju je HNS u četiri godine nanio Hrvatskoj. Ali, za utjehu mu uvijek ostaje sladoled iz Ledove, čitaj Agrokorove škrinje koja mu je, dok je bio ministar gospodarstva, dopremljena u dnevnu sobu kao rođendanski poklon”, navela je u priopćenju Markić.

Krizu Vlade pratite na Lideru (tag)

26. travanj 2024 11:36