Fight Club
StoryEditor

Liberalizacija vodi poskupljenju plina

23. Veljača 2017.

Iako je krajnji cilj izmjene Zakona o tržištu plina prvenstveno povećanje dobrobiti za kućanstva, u ovom trenutku liberalizacija još uvijek izaziva dosta nedoumica oko buduće cijene plina.

>>>Liberalizacija plina izaziva dosta nedoumica oko budućih cijena

- Izmjene ovog zakona će dovesti na ovaj način do porasta cijene plina od travnja ove godine i za to smatramo odgovornima one koji ga predlažu – Most i HDZ, rekao je s uvjerenjem u ovotjednoj žustroj saborskoj raspravi SDP-ov Gordan Maras, "stvaraju se pretpostavke da od 2. travnja cijene plina skoče, a građani na svojim računima vide 15, 20, 25 posto veće račune."

Nešto je oprezniji i umjereniji Državni tajnik za energetiku Ante Čikotić koji je u Saboru rekao kako poskupljenje još nije utvrđeno i da do njega ne treba nužno doći.

- Na međunarodnim tržištima cijene su porasle, ali mi želimo da građani to što manje osjete, rekao je.

Premijer Andrej Plenković je u četvrtak također poručio da će Vlada učiniti maksimalan napor da ne dođe do povećanja cijene plina jer je politički cilj Vlade da građani ne osjete bilo kakve promjene na tržištu plina, no nije rekao kada će Vlada donijeti uredbu o cijeni plina za građanstvo i potrošače.

Mi pak tražimo vaše mišljenje, hoće li liberalizacija i deregulacija tržišta plina dovesti do poskupljenja tog energenta za građane?

27. travanj 2024 12:55