17. studeni 2021.

Družimo se s najmoćnijima - Jasminka Horvat Martinović: Kad se ukaže prilika, treba prihvatiti izazov čak i ako niste 100% spremni

Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja

   

Predsjednica Uprave Wiener osiguranja Jasminka Horvat Martinović smatra da se u pandemijskom vremenu još snažnije osvijetlilo koliko je bitno okružiti se motiviranim, pozitivnim i pametnim ljudima te se usmjeriti na ljude. Stoga je upravo to poželjela intenzivnije činiti u narednoj godini.

- Živimo u vremenima brzih promjena, u velikoj neizvjesnosti i iza nas je razdoblje otuđenosti, manje druženja, manje putovanja, manje zabave. Željela bih da u 2022. imamo ponovno puno osobnih kontakata, da smo svi zajedno ponovno usmjereni upravo na ljude jer su ljudi ti koji čine razliku u poslovnom i privatnom životu - kazala je prva žena Wienera uoči 11. međunarodne konferencije Žene u biznisu, koja će se održati 2. prosinca na Zagrebačkom velesajmu.

Istaknuvši da je iznimno bitno okružiti se ne samo pametnijim ljudima od sebe, već i ljudima koji su pozitivni dodala je da još jednu mudrost koje se dobro s vremena na vrijeme prisjetiti. 

- Ako se ukaže prilika, treba prihvatiti izazov. Čovjek treba stvarati prilike, ali i prihvaćati izazove čak i kada nije sto posto spreman - rekla je Horvat Martinović navodeći kako nije oportuno čekati trenutak da smo sto posto spremni na nešto jer se taj trenutak vrlo rijetko događa, a tome su osobito sklone žene.

Više o životnim lekcijama predsjednice Uprave Wiener osiguranja koje su podjednako primjenjive na privatni i poslovni život, pogledajte u videu.

Ovogodišnja konferencija Žene u biznisu okupit će mnoštvo uspješnih i zanimljivih žena koje su svoje karijere izgradile na mnogim različitim poljima djelovanja. Tako će među sudionicama programa biti nogometna sutkinja Ivana Martinčić, predsjednica Uprave KTC-a Daliborka Kranjčić, specijalistica psihijatrije u KBC-u Zagreb i profesorica na Medicinskom fakultetu Martina Rojnić Kuzman, direktorica Komunikacijskog laboratorija i predsjednica Nadzornog odbora HUP-a Manuela Šola, direktorica poslovnog razvoja u Qev Tech Monika Mikac, generalna direktorica SAP Hrvatska Anita Lacmanović, direktorica konzultantske tvrtke Spona Code Diana Kobas Dešković, predsjednica Hrvatskog glazbenog zavoda i profesorica Pravnog fakulteta Romana Matanovac Vučković, voditeljica ureda glavnog direktora HUP-a i direktorica Global Compact mreže Hrvatska Vali Marszalek, korporativni trener i coach te direktorica strateškog razvoja Sveučilišta VERN' Iva Biondić, psihologinja i account executive u agenciji Señor Anamaria Vuić te osnivačica i ravnateljica Međunarodne britanske škole Vedri obzori Milena Prodanić Tišma.

Na konferenciji će tradicionalno biti dodjeljene nagrade deset najmoćnijih žena te će biti predstavljena najnovija lista 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa.