Konferencijske vijesti
StoryEditor

Družimo se s najmoćnijima - Jasminka Horvat Martinović: Kad se ukaže prilika, treba prihvatiti izazov čak i ako niste 100% spremni

17. Studeni 2021.
Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja

Predsjednica Uprave Wiener osiguranja Jasminka Horvat Martinović smatra da se u pandemijskom vremenu još snažnije osvijetlilo koliko je bitno okružiti se motiviranim, pozitivnim i pametnim ljudima te se usmjeriti na ljude. Stoga je upravo to poželjela intenzivnije činiti u narednoj godini.

- Živimo u vremenima brzih promjena, u velikoj neizvjesnosti i iza nas je razdoblje otuđenosti, manje druženja, manje putovanja, manje zabave. Željela bih da u 2022. imamo ponovno puno osobnih kontakata, da smo svi zajedno ponovno usmjereni upravo na ljude jer su ljudi ti koji čine razliku u poslovnom i privatnom životu - kazala je prva žena Wienera uoči 11. međunarodne konferencije Žene u biznisu, koja će se održati 2. prosinca na Zagrebačkom velesajmu.

Istaknuvši da je iznimno bitno okružiti se ne samo pametnijim ljudima od sebe, već i ljudima koji su pozitivni dodala je da još jednu mudrost koje se dobro s vremena na vrijeme prisjetiti. 

- Ako se ukaže prilika, treba prihvatiti izazov. Čovjek treba stvarati prilike, ali i prihvaćati izazove čak i kada nije sto posto spreman - rekla je Horvat Martinović navodeći kako nije oportuno čekati trenutak da smo sto posto spremni na nešto jer se taj trenutak vrlo rijetko događa, a tome su osobito sklone žene.

Više o životnim lekcijama predsjednice Uprave Wiener osiguranja koje su podjednako primjenjive na privatni i poslovni život, pogledajte u videu.

Ovogodišnja konferencija Žene u biznisu okupit će mnoštvo uspješnih i zanimljivih žena koje su svoje karijere izgradile na mnogim različitim poljima djelovanja. Tako će među sudionicama programa biti nogometna sutkinja Ivana Martinčić, predsjednica Uprave KTC-a Daliborka Kranjčić, specijalistica psihijatrije u KBC-u Zagreb i profesorica na Medicinskom fakultetu Martina Rojnić Kuzman, direktorica Komunikacijskog laboratorija i predsjednica Nadzornog odbora HUP-a Manuela Šola, direktorica poslovnog razvoja u Qev Tech Monika Mikac, generalna direktorica SAP Hrvatska Anita Lacmanović, direktorica konzultantske tvrtke Spona Code Diana Kobas Dešković, predsjednica Hrvatskog glazbenog zavoda i profesorica Pravnog fakulteta Romana Matanovac Vučković, voditeljica ureda glavnog direktora HUP-a i direktorica Global Compact mreže Hrvatska Vali Marszalek, korporativni trener i coach te direktorica strateškog razvoja Sveučilišta VERN' Iva Biondić, psihologinja i account executive u agenciji Señor Anamaria Vuić te osnivačica i ravnateljica Međunarodne britanske škole Vedri obzori Milena Prodanić Tišma.

Na konferenciji će tradicionalno biti dodjeljene nagrade deset najmoćnijih žena te će biti predstavljena najnovija lista 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa.

25. travanj 2024 06:17