Kripto
StoryEditor

Twitter u suradnji sa Stripeom uveo uslugu kripto plaćanja putem polygon blockchaina

25. Travanj 2022.

Kripto plaćanja stigla su na Stripe. U objavi na blogu u petak, tvrtka za plaćanja objavila je da se udružila s Twitterom kako bi osigurala isplate putem USDC stablecoina. Od sada odabrani korisnici mogu odabrati unovčavanje prihoda ostvarenog putem Twitter Ticketed Spaces i Super Follows na polygon mreži putem Web3 novčanika.

Kratki video isječak koji je objavio službeni Twitter račun Stripea prikazuje razne novčanike, uključujući Rainbow, WalletConnect, Coinbase Wallet i Metamask, kompatibilne su s novim kriptom značajkom plaćanja. Sva kripto plaćanja unovčena putem polygona bit će usmjerena putem Stripe Connecta, koji će također rješavati KYC zahtjeve, rekli su iz Stripea.

Nova integracija polygon blockchaina označava ponovni ulazak Stripea u kripto prostor nakon što je 2018. prekinuo podršku za bitcoin plaćanja. Prošlog mjeseca suosnivač Stripea John Collison otkrio je da se tvrtka okrenula podršci kripto poslovanju, ali nije otkrio nikakva specifična partnerstva. Iako je Stripe vjerojatno odlučio prvo dodati plaćanja na polygonu zbog niskih naknada za transakcije na mreži, tvrtka je najavila da također planira dodati opcije plaćanja u drugim kriptovalutama u budućnosti.

Polygon, koji je trenutno najbolje rješenje za skaliranje ethereuma, posljednjih mjeseci čini iskorake kako bi uveo masovno kripto usvajanje. Prošli tjedan najavljena je značajka pod nazivom Supernets kako bi se pomoglo kripto projektima da prošire svoje poslovanje u novim lancima, a također se radi i na nekoliko projekata koji koriste obećavajuću ZK-Rollup tehnologiju koja može pomoći u skaliranju obradom transakcija većom brzinom i nižom cijenom od ethereum mainneta. Twitter je također pokazao jasan interes za podršku tehnologiji kriptovaluta. Nedavno je dodao bitcoin plaćanja putem Lightning Networka i NFT značajke. Sada, čini se spremnim zagrliti prostor dalje uz Stripeovu pomoć.

08. svibanj 2024 23:27