Kripto
StoryEditor

Kripto mjenjačnica Bittrex ukida poslovanja u SAD-u

03. Travanj 2023.

Kripto mjenjačnica Bittrex najavila je da će prekinuti svoje poslovanje u SAD-u zbog izazovnog regulatornog i ekonomskog okruženja. Priopćenje je objavljeno na devetu godišnjicu platforme, što je obilježilo gorko-slatki trenutak za tvrtku.

Suosnivač i izvršni direktor Richie Lai rekao je da su, kako se kripto ekosustav razvijao, regulatorni zahtjevi postajali sve ‘nejasniji i nametnutiji, bez odgovarajuće rasprave ili doprinosa‘, što je dovelo do neravnomjernog konkurentnog okruženja. Ovo okruženje učinilo je ekonomski neodrživim da Bittrex nastavi s radom u Sjedinjenim Državama.

Osnivači tvrtke odlučili su se usredotočiti na pomoć Bittrex Globalu izvan SAD-a. Bittrex je pojasnio da američki korisnici ne moraju brinuti o sigurnosti svojih sredstava, jer je sav njihov kapital siguran i dostupan za povlačenje. Platforma je podijelila da će dopustiti trgovanje do 14. travnja 2023., ali je savjetovala kupcima da povuku sva sredstva do 30. travnja 2023.

Osnovan 2014. godine od strane tri inženjera kibernetičke sigurnosti, Bittrex je ponudio značajke poput API-a s punom uslugom, gotovo trenutnih atomskih transakcija, infrastrukture novčanika i izvanmrežnih rješenja za cold novčanike.

Gašenje Bittrexove američke podružnice podsjetnik su na izazove s kojima se suočavaju kripto tvrtke koje djeluju u nesigurnom regulatornom okruženju.

3. ožujka izvršni direktor Ripplea Brad Garlinghouse upozorio je da regulatorni pristup Komisije za vrijednosne papire i burze (SEC) stavlja SAD u ‘ozbiljan rizik‘ da propusti postati atraktivno središte za sljedeću evoluciju blockchaina i kripto inovacija.

U intervjuu za Bloomberg, Garlinghouse je sugerirao da se kripto industrija ‘već počela kretati izvan‘ SAD-a, jer kripto regulacija zemlje ‘kasni‘ iza drugih zemalja poput Australije, Japana, Ujedinjenog Kraljevstva, Singapura i Švicarske.

28. travanj 2024 09:47