Lidertrend
StoryEditor

Amazon Salon - Jeff Bezos širi poslovanje na frizeraje

21. Travanj 2021.
U istočnom Londonu otvoren je prvi Amazon Salon koji nudi kombinaciju vrhunskih frizerskih usluga i moderne tehnologije

Činjenica da je globalni div Amazon proglašen kompanijom čija je vrijednost najviše narasla u pandemijskoj 2020., šefu Jeffu Bezosu nije dovoljna da stane na loptu i prestane smišljati nove niše u koje može proširiti svoj biznis.

Iako je nedavno objavljeno da je u posljednjih 12 mjeseci vrijednost Amazona narasla za 570 milijuna dolara i sada iznosi nevjerojatnih 1,54 bilijuna dolara, Bezos je odlučio ući u, ni manje ni više, nego frizerski biznis. Točnije, u utorak je u jednoj poslovnoj zgradi, nedaleko od Amazonovih ureda u istočnom Londonu, otvoren njihov prvi frizerski salon koji se proteže na oko 130 četvornih metara i nudi kombinaciju 'frizerskih usluga i moderne tehnologije'. Mušterije, naime, mogu uz pomoć AI tehnologije vidjeti kako će izgledati s novom bojom ili kako će im stajati nova frizura, a skeniranjem QR koda na proizvodima mogu se povezati sa svojim računom na Amazon.co.uk i na kućnu adresu naručiti što god požele.

Kako su za Forbes izjavili iz Amazona, salon je osmišljen kao mjesto na kojem klijenti mogu iskušati najbolje od tehnologije, isprobati vrhunske proizvode za njegu i najbolje stiliste za kosu. U početku, u Amazon Salonu moći će se frizirati zaposlenici kompanije, a u narednim tjednima planira se otvaranje i za 'običan' puk.

22. travanj 2024 18:29