Lider trend
StoryEditor

150 oldtimera u zajedničkoj akciji do Jaruna

15. Kolovoz 2012.
Piše:
lider.media

U akciji 6. Old school desant na Zagreb - Ferdinand Budicki 1. rujna će s parkirališa na Prisavlju u Zagrebu krenuti 150 oldtimera.

Vozit će do naselja Markuševac, a zatim dalje podsljemenskom zonom do Črnomerca s završnim ciljem na Jarunu. Na Jarunu će Desant postati dio Hrvatskog auto festivala, manifestacije koja će se po prvi puta održati na Otoku hrvatske mladeži, a koji je zamišljen kao vikend za druženje svih ljubitelja automobila, auto klubova i kao mjesto prezentacije najnovijih automobila. Na Hrvatskom auto festivalu bit će prezentirana knjiga ‘Bešte, ljudi – ide auto‘ o povijesti automobilizma u Hrvatskoj u periodu od 1898. do 1945., te projekt pokretanja Muzeja automobila Ferdinand Budicki u tvornici Pluto u centru Zagreba.

Old school desant je manifestacija koja od 2007. povezuje veliki broj klubova vlasnika starodobnih vozila iz Hrvatske i inozemstva u jednu cjelinu i inicira jedan novi moment tehničke kulture te promovira jednu unikatnu turističku manifestaciju grada Zagreba.Na Desantu sudjeluju: Buba klub Zagreb, BMW klub, Citroen klub Croatia, Fićo fan klub, Mini klub Zagreb, MZ klub, Mercedes klub, OTK Ferdinand Budicki, OTK Ozalj, OTK Varaždin, OTK Zagreb, Old school forum, Vespa klub Croatia te veliki broj individualaca.

06. svibanj 2024 11:16