Hrvatska
StoryEditor

[30 ispod 30] Dario Begonja: Uspjeh jako ovisi o ljudima s kojima se okružiš

13. Listopad 2020.
Dario Begonja

Kada je riječ o mladim uzdanicima hrvatskog marketinga nezaobilazno je ime Dario Begonja, osnivač i direktor agencije za digitalni marketing Hero Factory. Na stranici agencije njezin je naziv posve jasno objašnjen - cilj im je pomoći poduzetničkim herojima da lakše dođu do potencijalnih klijenata.

Dok se oni brinu za stvaranje novih heroja na biznis sceni, mi ćemo se posvetiti svestranom osnivaču agencije, heroju koji je svojom ustrajnošću i energičnošću u prva tri desetljeća ispisao već mnogo priča za brendove, a njegov je tim u jeku koronakrize zadržao pribranost i u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo (HZJZ) izradio chatbot koji je automatski davao informacije zabrinutim građanima smanjujući tako pritisak na medicinske radnike. Autor nekoliko knjiga i osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u rukometu na pijesku Dario Begonja junak je i nedavno objavljene Liderove liste 30 ispod 30.

Haj'mo ga konačno malo bolje upoznati!

Kako je započela Vaša karijera? S koliko godina ste se otisnuli u poslovne vode i što Vas je motiviralo da pokrenete nešto svoje?

Počelo je s profesionalnim pisanjem tekstova još u srednjoškolskim danima, a kroz živopisne studentske poslove završilo u marketingu gdje sam već desetak godina. Na tom sam tržištu vidio puno prilika da radim ono što volim: stvaram priče za brandove. A zašto sam pokrenuo nešto svoje? S obzirom da je posao polovica našeg budnog vremena (nekad i više), želio sam to vrijeme provoditi s ljudima u čijem društvu uživam - i tako sam, nakon par manjih projekata, prije nekoliko godina oformio svoj Hero Factory tim.

Čime se sve sada bavite i što biste izdvojili kao najveća osobna postignuća?

Trenutno mi je sav fokus na razvoju Hero Factoryja, uz oporavak od sportske ozljede. Uspjesi? Zahvaljujući divnim roditeljima, još kao mali, izdao sam par knjiga. Zbog sjajnih suigrača iz reprezentacije, imam zlatnu medalju sa Svjetskog prvenstva u rukometu na pijesku. A svojim ljudima iz Hero Factoryja dugujem sve što smo postigli zadnjih godina, uključujući pobjedu na Zagreb Connectu. Smatram da uspjeh jako ovisi o ljudima s kojima se okružiš, a moja je sreća bila da sam imao fantastične ljude kraj sebe u svemu što sam radio.

Kakvi su Vam planovi za budućnost?

Kroz pet godina, cilj mi je učiniti Hero Factory međunarodno poznatom agencijom za analitiku i optimizaciju digitalnog marketinga. Uz to, želim sudjelovati u stvaranju bar jedne igre (gaming, nešto na tragu Monkey Islanda), napisati knjigu (sasvim neposlovne tematike), uzeti medalju s još jednog velikog međunarodnog sportskog natjecanja i posjetiti puno zanimljivih zemalja, čim nam to uvjeti dopuste. A dotad, istražiti i skrivene kutke Hrvatske još malo bolje!

27. travanj 2024 03:43