Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sjednice Sabora i Gradske skupštine, Europski mjesec kibernetičke sigurnosti, nastup sindikalnog band aida ‘Škola za život‘...

23. Listopad 2019.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 23. listopada:

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavlja 14. sjednicu raspravom o izvješću predsjednika Vrhovnog suda o stanju sudbene vlasti u prošloj i pretprošloj godini, predstavit će se četiri Vladina zakonska prijedloga koji se tiču zaštite klasificiranih podataka, tržišta kapitala, prometa drvom te biljnog zdravstva. Također, zastupnici će imati priliku govoriti o temama koje sami odaberu. Iza zatvorenih vrata zasjedat će i Odbor za ratne veterane na čijem dnevnom redu je Izvješće glavnog državnog odvjetnika o radu državnih odvjetništava u 2018. i Izviješće o radu DORH-a za 2017. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Na dnevnom redu sjednice zagrebačke Gradske skupštine je 31. točka, između ostalih i prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju zagrebačkog gradskog proračuna, izvješće o radu gradonačelnika Milana Bandića od 1. siječnja do 30. lipnja 2019., te izvješće o stanju imovine grada za 2018. Na dnevnom redu su i poslovna izvješća uprava Zagrebačkog holdinga, ZET-a, Zagrebačkog velesajama, Zagrebačkog inovacijskog centra i Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom, za prvih šest mjeseci. Tu je također Bandićev prijedlog strategije demografskog razvoja za razdoblje 2019. do 2031. i Akcijski plan provedbe mjera gradske demografske politike. Na dnevnom redu je i dopuna odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja kojom Klub gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a predlaže da se ta mjera ukine nakon 30. lipnja 2020. jer nije polučila rezultate (9 sati, Stara gradska vijećnica, Ulica Ćirila i Metoda 5/I).

ZAGREB - Sindikalno-prosvjedni-kulturno-umjetnički program priređuju Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske (11 sati, Trg sv. Marka). Prosvjed će biti obilježen nastupom sindikalnog band aida "Škola za život" koji će za premijera i Vladu izvoditi domaće uspješnice izmijenjenog teksta. Okupljanje prosvjednika počet će u 10 sati na Trgu Republike Hrvatske.

ZAGREB - Čelništvo Sindikata znanosti održat će konferenciju za novinare uoči štrajka u sustavu znanosti i visokog obrazovanja (13 sati, Ulica Florijana Andrašeca 18a, zgrada Hypatia, dvorana Andromeda).

PULA - Izricanje presude na Županijskome sudu bivšoj pročelnici za sport Grada Rijeke Veri Begić za prometnu nesreću koja se dogodila na istarskom ipsilonu 15. kolovoza lani. Nesreću je skrivila vozeći pod utjecajem alkohola u suprotnome smjeru. U sudaru je na mjestu poginuo vozač, a njegova žena i dijete prošli su s lakšim ozljedama (Županijski sud, 15 sati).

ZAGREB - U amfiteatru Ravnateljstva policije održat će se tematska konferencija za medije u organizaciji Službe kibernetičke sigurnosti Ravnateljstva policije i Nacionalnog CERT-a Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNET. Povod je obilježavanje Europskog mjeseca kibernetičke sigurnosti, a govornici će biti voditelj Službe kibernetičke sigurnosti Renato Grgurić te iz Nacionalnog CERT-a Svan Hlača. Doći najkasnije do 9 i 40 sati. (Ilica 335, 10 sati)

ZAGREB - U sklopu službenog posjeta Republici Hrvatskoj, ministrica digitalnih i ekonomskih poslova Republike Austrije Elisabeth Udolf-Strobl sastat će se s ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom. Teme sastanka su područja digitalizacije, umjetne inteligencije, dualnog obrazovanja, ali i nadolazećeg predsjedanja Hrvatske Vijećem EU. Predstavnici medija mogu snimiti početak sastanka koji počinje u 9:00 sati, a izjave za medije su predviđene nakon sastanka, oko 10,00 sati. (10,00 sati, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ulica Grada Vukovara 78)

26. travanj 2024 08:58