Hrvatska
StoryEditor

Hrvatski zavod za zapošljavanje: Do podne za državni minimalac prijavljeno 37.000 radnika

24. Ožujak 2020.

U utorak do 12 sati, samo dan nakon početka zaprimanja zahtjeva za dodjelu državnog minimalca Hrvatski zavod za zapošljavanje zaprimio je 6.700 online zahtjeva s ukupno 37.000 radnika te 1.539 zahtjeva u područnim službama i uredima Zavoda.

Podsjetimo, Vladinu mjeru koja pomaže poslodavcima kojima je narušena gospodarska aktivnost zbog koronavirusa za očuvanje radnih mjesta dodjelom državnog minimalca od 3250 kuna po radniku kojemu prijeti otkaz operativno provode Ministarstvo rada i Zavod za zapošljavanje.

Iz Zavoda izvještavaju kako je u dva dana registrirano 11.000 korisnika za online predaju zahtjeva.

Također, mole korisnike da njihove službe i urede posjećuju samo u slučaju nužde kako bi se ograničilo širenje infekcije koronavirusom COVID-19.

Podsjećaju da se zahtjev može predati online, elektroničkom poštom na pisarnicu područne službe/ureda ili u nadležnu službu Zavoda prema sjedištu poslodavaca.

Na Liderov upit je li došlo do preopterećenja sustava ili pada servera s obzirom na to da su nam se poslodavci javljali upućujući da nailaze na problem 'server error' pri online predaji zahtjeva, iz HZZ odgovaraju:

- S obzirom na veliki broj korisnika koji pokušavaju pristupiti stranici može doći do tehničkih poteškoća s prijavom korisnika. Prema našim analizama, drugi pokušaj slanja zahtjeva protječe u redu. Napominjemo kako se zahtjevi zaprimaju od 23.03.2020. do prestanka izvanrednih okolnosti, odnosno vrijeme zaprimanja zahtjeva ne utječe na dodjelu potpore ukoliko su uvjeti zadovoljeni.

Iznimna su vremena i zaista mnogi poslodavci pokušavaju sačuvati radna mjesta svojih djelatnika na ovaj način, ali iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje mole za strpljenje pod ovim izvanrednim okolnostima na koje nije moguće utjecati.

25. travanj 2024 13:02