Hrvatska
StoryEditor

Tom O‘Hara: Novi prostor The Garden Breweryja bit će prava atrakcija

25. Prosinac 2021.
Tom O'Hara, The Garden Brewery

Došao je posljednji dan craft pivovari The Garden Brewery, barem na dosadašnjoj adresi na Žitnjaku. U dvorištu te omiljene zagrebačke pivovare do jučer se odvijalo adventsko druženje Zimska priča. Kamo se pogon seli i kakvi su im planovi u narednoj godini popričali smo s direktorom pivovare Tomom O'Harom.

Kamo i kada točno selite? Što će biti s ovim prostorom?

- Već smo dobro odmakli u procesu selidbe i zatvorili smo pivovaru na sadašnjoj adresi u 15 sati na Badnjak. Tada je završila i Zimska priča, adventsko i oproštajno slavlje od prostora koji nam je bio dom posljednjih pet godina. Slavili smo cijeli mjesec. Nisam siguran što će dalje biti s tim prostorom, sada je u rukama vlasnika. Pomiješane su nam emocije oko odlaska, ali ostavljamo sve za sobom i idemo u bolju budućnost. Sav fokus trenutno je na našoj novoj lokaciji u koju smo mnogo uložili i ne možemo dočekati da je svi vide. Vrlo je blizu dosadašnjoj adresi i bit će prava atrakcija na zagrebačkoj sceni.

Najavili ste čak 14 novih piva, to će biti proizvedeno u novom pogonu?

- Trenutačno ne kuhamo pivo jer je u tijeku selidba u novi prostor. Sve što smo stavili u promet prošlog mjeseca bit će zapravo zadnja prilika da kušate proizvode iz naše prve pivovare. Novi proizvodi bi, ako će sve ići po planu, biti na tržištu krajem siječnja.

Kako ste poslovali u godini koja je na izmaku?

- Za nama je fantastična poslovna godina i izvijestit ćemo o vrlo zdravom rastu. Tijekom posljednje dvije godine uspješno smo prebrodili težak pandemijski period i iz njega smo izašli mnogo snažniji. Više vjerujemo u sebe i u snagu našeg biznisa. Novi pogon bit će idući vrh na koji se penjemo i vjerujem da smo dobro opremljeni za to.

Što je s izvoznim aktivnostima i širenjem na druga tržišta?

- Jedna od negativnih strana pandemije bila je i ta što smo morali neke od naših velikih planova staviti na čekanje. Planiramo se ponovno fokusirati na azijsko tržište s obzirom na to da smo imalo sve spremno za širenje tamo prije nego nas je pandemija zaustavila. U narednim mjesecima planiramo početi izvoziti u Južnu Koreju, Tajvan, Hong Kong, Vijetnam i Indiju.

Odvijaju li se ti procesi bez poteškoća s obzirom na pandemiju? Imate li problema s dobavnim lancima i rastom cijena sirovina? 

- Uspjeli smo logistiku prilagoditi novoj situaciji, ali definitivno počinjemo osjećati pritisak što se tiče dobavnih lanaca i porasta cijena sirovina. Pred svima nama je, čini se, nekoliko teških godina, no mi ustrajemo na ugovorima koje smo ispregovarali i na našim dugoročnim ciljevima.

Kakvi su vam planovi za 2022.?

- Prioritet nam je smjestiti se na novoj lokaciji i početi ponovno proizvoditi pivo. Otvorit ćemo nekoliko radnih mjesta, uređivati novi pogon i otvoriti mnogo veću pivnicu. Pred nama je izazovna godina, ali uzbuđeni smo i veselimo se tome!

26. travanj 2024 03:03