Kompanije
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Franjo Beser smijenio direktoricu, promjene u Ravliću, Žitaru…  

23. Rujan 2019.
Franjo Beser; Foto Ratko Mavar/Lider

Alen Šantavec novi je direktor tvrtke GRAFIČAR TVORNICA VREĆA I TISKARNICA umjesto Štefice Sirutke, koja je na čelu tvrtke iz Borovljana bila godinu i pol dana. Tvrtka u vlasništvu GRAFIČARA iz Ludbrega, koji je u većinskom vlasništvu Franje Besera, svojedobno je kupila tvornicu vreća od BILOKALNIKA, a KOPRIVNIČKU TISKARNICU od PODRAVKE, i pripojila je bivšoj tvornici vreća koja pod današnjim nazivom zapošljava 57 osoba, lani je imala 26,6 milijuna kuna prihoda i ostvarila 1,5 milijuna kuna dobiti.

Zoran Debeljak opozvan je kao član Uprave MESNE INDUSTRIJE RAVLIĆ iz Osijeka, i dodijeljena mu je prokura, kao i Suzani Jurić Sekulić. Uz članove Uprave Ivanu Ravlić Devald i Marija Ravlića, tvrtka ima i trećeg prokurista, Zlatka Ravlića.

Boris Ćupurdija novi je direktor ŽITARA iz Donjeg Miholjca umjesto Željka Tadića, koji je opozvan nakon što je pet i pol godina vodio tvrtku koja se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, povrtlarstvom, proizvodnjom stočne hrane, skladištenjem žitarica i uljarica te organizacijom kooperacije.

Vlasnik i direktor Davor Gulin pripojio je svoju manju tvrtku STIL-OPREMA (veletrgovina koja je lani iskazala gubitak) većoj, ATRIUM GULINU, koja upravlja restoranom Atrium sa smještajnim kapacitetima na ulazu u Nacionalni park Krka. Obje Gulinove tvrtke prošle su godine zajedno ostvarile prihod od 17,5 milijuna kuna sa 36 zaposlenih.

Ivana Šelendić izašla je iz vlasničke strukture SUNČANE VURE iz Zagreba. Bila je suvlasnica te agencije specijalizirane za prodaju avionskih karata samo sedam mjeseci, kad se, zajedno sa Sanjom Pangracije pridružila dotad jedinoj vlasnici Elici Rajić.

Aleš Golob novi je predsjednik Uprave ADRIA-PLINA iz Kaštel Sućurca umjesto Borne Breyera. Goran Čavka ostao je član Uprave u tvrtki u kojoj je i suvlasnik zajedno s CRODUX PLINOM.   

Mitja Grbec novi je direktor CRO LAME iz Rakitja (Sveta Nedelja) umjesto Ljiljane Kralj.  Riječ je o tvrtki koja je dio TITUS GRUPE, globalne kompanije specijalizirane za okove u industriji namještaja.

Steffen Rolf Burghoff pridružio se Stavrosu Pagkalidisu kao zastupnik zagrebačke podružnice tvrtke DMG MORI BALKAN GmbH, koja se bavi veleprodajom alatnih strojeva.

Maja Đođo nije više direktorica tvrtke ALATI STUHNE iz Pregrade. Miran Stuhne ostao je direktor, uz dvoje suvlasnika, koji su i prokuristi – Zvjezdanu Stuhne i Mirka Stuhnea. Obiteljska tvrtka koja se bavi proizvodnjom opreme za industriju stakla zapošljava više od 236 zaposlenika, i lani je ostvarila 77,3 milijuna kuna prihoda, ali je dobit pala sa tri milijuna kuna na 700.000 kuna.

Saša Zec nije više direktor VINOLOGA iz Zagreba. Vlasnica Jelena Balog sad je jedina direktorica, a prokuristica je i dalje Biserka Balog.

26. travanj 2024 11:36