Kompanije
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Železnjak izašao iz Nadzornog odbora splitske Luke, promjene u Ireks Aromi…

01. Listopad 2019.
Dmitrij Železnjakfoto Pixsell

Dosadašnji predsjednik NO-a splitske LUKE Igor Mihajlov imenovan je jedinim članom Uprave umjesto Dragana Žanetića. Novi predsjednik NO-a je Goran Šverko, a njegov zamjenik je Ivan Carević, umjesto Srećka Stanića, koji je ostao u NO-u kao član. IZ NO-a je izašao Dmitrij Železnjak.

Stefan Soiné novi je predsjednik NO-a IREKS AROME umjesto Jürgena Friedricha Hermanna Brinkmanna. Nekadašnja CHROMOS AROMA posluje u grupaciji njemačkog IREKSA. Tvrtka iz Jastrebarskog u tri pogona proizvodi dodatke i mješavine za pekarsko-slastičarske proizvode, mesne prerađevine i stočnu hranu, mirisne kompozicije i aroma te prerađuje ljekovito i aromatično bilje. Zapošljavaju oko 145 osoba i imaju stabilno poslovanje. U 2018. ostvarili su 197 milijuna kuna prihoda uz 17,6 milijuna dobiti.

Splitsko-dalmatinska županija izašla je iz vlasničke strukture VODOVODA IMOTSKE KRAJINE, a ušla je općina Šestanovac. Suvlasnici su sad grad Imotski i općine Lovreć, Proložac, Runovići, Zagvozd, Cista Provo, Lokvičići, Podbablje, Zmijavci i Šestanovac.

Dosadašnji suvlasnik riječkog MA.DI. TRADING&CONSULTINGA Pasquale Fernicola preuzeo je suvlasnički udjel od Antonija Cibellija, i sad je jedini vlasnik tvrtke registrirane za trgovinu na veliko krutim, tekućim i plinovitim gorivima i srodnim proizvodima, kaja je lani ostvarila 476 milijuna kuna prihoda uz 8,2 milijuna kuna dobiti. Fernicola je opozvao Gordana Dobrijevića iz Uprave, oduzeo prokuru Ciballiju, i preuzeo poziciju jedinog člana Uprave.

Goran Pavlović novi je član i predsjednik NO-a CROSCO NAFTNIH SERVISA umjesto Darka Markotića.

Rainer Schamberger podnio je ostavku kao član NO-a SBERBAKA.

Dosadašnji prokurist tvrtke ĐURO ĐAKOVIĆ ALATNICA i jedan od 11 suvlasnika Nikola Veočić imenovan je direktorom nakon ostavke Mire Veočića.

Slovenski trgovac duhanom OTP preuzeo je SCANDINAVIAN TOBACCO GROUP ZAGREB i promijenio tvrtki naziv u ODP. Huw Rhys Williams prestao je biti direktor, pa tvrtku sad samostalno vodi Andrej Žaren.

Tvrtka ZRINSKI AG iz Trnovca (Trnovec Bartlovečki) promijenila je naziv u EONEX.
Mirjana Dereta nova je upraviteljica BRANITELJSKE ZADRUGE LEGIO QUARTA iz Splita umjesto Dijane Zadro.

Toni Karabatić novi je direktor AIOLOS PROJEKTA iz Zagreba. U Upravi se pridružio Emilu Bakiću.

U Sudskom registru tek sad je sprovedena promjena u BECKMAN COULTERU. Todor Minkoff Staneff od veljače je jedan od dvojice direktora umjesto Patricka Jorgea, koji je otišao s te pozicije krajem lipnja 2018. Drugi direktor je Tomislav Lipovšek.

24. travanj 2024 08:10