Kompanije
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Suvlasnik Hrvoje Vampovac opozvan s direktorske pozicije

16. Rujan 2019.
Hrvoje Vampovac

Hrvoje Vampovac, suvlasnik PRO WOODA iz Đurđenovca (zajedno s Marijem Mikolašem) opozvan je s direktorske pozicije, na kojoj je bio od početka 2018. Ivica Fridl novi je direktor proizvođača namještaja koji je s 360 zaposlenih lani ostvario 88,41 milijun kuna prihoda, uz dobit od 695 tisuća kuna. Vampovac je poznatiji kao vlasnik tvrtke CONTORTE, koja je u proizvodnji namještaja prestigla starog virovitičkog proizvođača, TVIN, i prošle godine ostvarila 148 milijuna kuna prihoda.

Dosadašnji član Uprave MODEL PAKIRANJA iz Zagreba Jurica Brkić postao je predsjednik Uprave, umjesto Davorke Mađerić, koja je sad članica Uprave. Franjo Skok dobio je novi mandat kao član Uprave. Brkić je od 2011. bio član Uprave u tvrtki koja je lani ostvarila 195 milijuna kuna prihoda, ali već godinama posluje u minusu – u pet godina iskazala je više od 40 milijuna kuna gubitka.

Ankica Bašić podnijela je ostavku kao prokuristica POLJOCENTRA iz Križevaca, koji se bavi prodajom repromaterijala za poljoprivredu i građevinskog materijala. Lani je tvrtka s lancem od 21 trgovine u suvlasništvu Vladimira Maksića i mađarskog PRIMUS FARMINGA ostvarila 163 milijuna kuna prihoda i 5,6 milijuna dobiti.

Predrag Samardžija novi je direktor u tvrtki ZAGREBAČKE OTPADNE VODE – UPRAVLJANJE I POGON umjesto Dietera Merzbacha. René Marcus Detlef Matthies ostao je na direktorskoj poziciji.

Branislav Vrtačnik nije više predsjednik uprave DELOITTEA, a Juraj Moravek i Eric Daniel Olcott nisu više na direktorskim pozicijama, na kojima su ostali Marina Tonžetić i Dražen Nimčević. Prokura je dodijeljena Yuriju Sidorovichu i Thomasu Magilu. Vrtačnik je ostao jedan od partnera u tvrtki.

image
Branislav Vrtačnik
foto

Antun Lovrec direktorsku poziciju u tvrtki OPREMA-STROJEVI iz Ludbrega zamijenio je pozicijom predsjednika Uprave, u koju je ušao i Igor Novak. Većinska vlasnica Đurđica Horvatić od ranije je prokuristica u tvrtki u kojoj 120 zaposlenika proizvodi strojeve i strojne dijelove.

Zdeslav Matić novi je, peti suvlasnik TECTRE iz Tugara (Omiš), tvrtke koja se bavi projektiranjem, inženjeringom, proizvodnjom i prodajom opreme i usluga u području mjerne i ispitne tehnike. TECTRA ja lani ostvarila 15,48 milijuna kuna prihoda i iskazala 3,35 milijuna kuna dobiti.

Nedeljka Sumić, vlasnica i članica Uprave tvrtke SUMIĆ iz Palače (Šodolovci), koja se bavi veleprodajom žitarica, oduzela je prokuru Nikici Sumiću.

Nataša Jazbinšek Zekan pridružila se Petru Zekanu kao članica Uprave/direktorica ORGULA GRUPE.

Tina Mesarić nova je direktorica NOVE NATURE iz Đurđevca. Vlasnik Mirko Ervačić, koji je ujedno i prokurist, opozvao je Darka Sudara, koji je bio direktor od 2014.

image
Mirko Ervačić
foto

Charles Marie Xavier Marchand novi je direktor tvrtke TIMAC AGRO iz Zagreba umjesto Agate Stolarske. Jean-Didier Billeret ostao je na direktorskoj poziciji, a Igoru Molnaru oduzeta je prokura u tvrtki koja se bavi veleprodajom kemijskih proizvoda, a lani je ostvarila 17,57 milijuna kuna prihoda.

Mitja Erjavec novi je direktor tvrtke KRUNA 2011 iz Zagreba umjesto Andreja Pleška. Goranki Majić dodijeljena je prokura u tvrtki koja je u slovenskom vlasništvu i bavi se prodajom satova i nakita. Ima devet prodajnih mjesta u Hrvatskoj, gdje je lani ostvarila 44,65 milijuna kuna prihoda.

Jevgēnijs Maļiko novi je direktor u BIOINTEGRI iz Medinaca (Slatina) umjesto Đurđe Jakovljev. U dvočlanoj Upravi pridružio se na kraju kolovoza Konstantinu Grinbergu. On je 7. kolovoza imenovan predsjednikom Uprave tvrtke koja se bavi proizvodnjom električne energije umjesto Artema Kazina.

24. travanj 2024 16:22