Svijet
StoryEditor

Axie Infinity prikupio 150 milijuna dolara putem novog kruga prikupljanja kapitala

06. Listopad 2021.
Axie Infinity

Kripto igra Axie Infinity prikupila je oko 150 milijuna dolara u krugu financiranja serije B po procjeni od 3 milijarde dolara, navodi se u izvješću The Informationa objavljenom u ponedjeljak.

Pozivajući se na dva neimenovana izvora, The Information je napisao da poduzetnički div Andreessen Horowitz vodi rundu.

Igra borbe s čudovištima, koja koristi nezamjenjive tokene (NFT) za nagrađivanje igrača, zaradila je 64.933 ethera, koji je vrijedio 220,32 milijuna dolara, u rujnu. To je pad u odnosu na rekordnih 342 milijuna dolara u kolovozu, pokazuje podatkovni centar Axie World.

Međutim, rujanska brojka i dalje predstavlja rast od gotovo 3.000 puta u odnosu na prošlu godinu.

Zadnja runda prikupljanja sredstava Axie Infinitya bila je serija A vrijedna 7,5 milijuna dolara najavljena 11. svibnja 2021. godine, prema Crunchbaseu. Glavni investitor runde bio je Libertus Capital, a među ostalim investitorima bili su suosnivač Reddita Alexis Ohanian, vlasnik Dallas Mavericksa Mark Cuban, Collaborative fund i 500 Startups Vietnam.

Prije toga, Axie Infinity prikupio je 1,5 milijuna dolara putem inicijalnog prikupljanja kapitala koju je vodio izdavač mobilnih igara Animoca Brands koja je objavljena 7. studenog 2019.

Pokrenut od strane Sky Mavisa 2018. godine, Axie Infinity došao je u središte pozornosti početkom trećeg tromjesečja ove godine.

Igra je postala značajan izvor prihoda u zemljama poput Brazila, Filipina, Venezuele i Vijetnama. Postala je toliko popularno na Filipinima da je vlada izrazila namjeru da oporezuje Axie igrače. 

AXS token tvrtke Axie Infinity dosegnuo je rekordnu razinu u ponedjeljak nakon što su nedavno objavili da će svojim ranim posvojiteljima podijeliti tokene u vrijednosti preko 60 milijuna dolara, kao  i pokrenuti staking mogućnosti.

26. travanj 2024 16:49