Tehnopolis
StoryEditor

Kitel 2012. - prilika za hrvatske IT tvrtke

28. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

Hrvatska gospodarska komora organizira odlazak hrvatskih informatičkih tvrtki na sajam Kitel 2012., informatički i telekomunikacijski sajam koji se održava od 29. do 31. svibnja 2012. u Almatyju, najvećem gradu Kazahstana.

Zbog velikih ulaganja u razvoj telekomunikacijske i informatičke infrastrukture te usluga u Kazahstanu, Kitel je posebno zanimljiv hrvatskim IT tvrtkama koje su razvile različita informatička infrastrukturna rješenja na području javne uprave, ali i raznih industrija.Uz IT tvrtke, u organizaciji HGK na sajmu će nastupiti i Končar - Institut za elektrotehniku d.d., koji će u devetoj po veličini državi svijeta predstaviti vlastito tehnološko rješenje za napajanje bazne stanice mobilnih mreža turbinom pogonjenom vjetrom i solarnim panelima, bez napajanja iz elektroenergetske mreže.

Do sada su se za nastup na sajmu u Kazahstanu prijavile ugledne hrvatske IT tvrtke, članice Udruženja za informacijske tehnologije. Udruženje za Informacijske tehnologije pri HGK vodi 5 izlagača na štand od 36m2: Vams Tec d.o.o., specijalizirana za sustave upravljanja medicinskim nalazima i dokumentacijom, najveći regionalni sistem-integrator King ICT, najveći hrvatski nezavisni proizvođač softvera IN2 te InfoBIP, hrvatska tvrtka koja je među vodećim svjetskim kompanijama na polju različitih SMS usluga.

26. travanj 2024 17:53