Tehnopolis
StoryEditor

‘Procurilo‘ je financijsko izvješće Twittera za prvi kvartal

29. Travanj 2015.
Piše:
lider.media

Twitter je u prvom kvartalu ostvario prihod u iznosu od 436 milijuna dolara. Taj iznos je manji od 456 milijuna dolara, koliko su očekivali analitičari.

Kompanija tvrdi kako su promjene tečaja umanjile predviđeni godišnji rast za čak šest posto. Vrijednost Twitterovih dionica pala je šest posto nakon što je Twitterova kvartalna zarada procurila u javnost. Za curenje informacija odgovorna je analitička tvrtka Selerity.

U prvom kvartalu ove godine Twitter je zabilježio ukupno 302 milijuna aktivnih mjesečnih korisnika., što je u skladu s predviđanjima analitičara. U odnosu na prošlu godinu, kada je zabilježeno 288 milijuna mjesečnih aktivnih korisnika, ta brojka predstavlja rast od 18 posto. Mobilni korisnici čine čak 80 posto broja aktivnih mjesečnih korisnika.

Twitter je smanjio i financijska očekivanja za naredni kvartal – s 485 milijuna dolara, brojka je pala na 470 milijuna. To je znatno ispod očekivanja analitičara koji su pričali o prihodu u iznosu od 538 milijuna dolara. Na godišnjoj razini se očekuje ukupni prihod između 2,17 i 2,27 milijardi dolara.

26. travanj 2024 16:56