Tehnopolis
StoryEditor

Synthesio - tvrtka koji razgovore s društvenih mreža pretvara u vrijedne podatke

02. Srpanj 2014.
Piše:
lider.media

Synthesio je kompanija koja se marljivo bavi svim podacima s društvenih mreža. Osnovana je 2006. godine u francuskoj pokrajini Burgundiji, a osnivači su Loic Moisand i Thibault Hanin.

Početna ideja je uključivala softver koji bi velikim brendovima pomogao u razumijevanju online ponašanja korisnika i interakciji s njima.

Danas ta tvrtka ima sto zaposlenika te urede u Sjevernoj Americi, Europi i Aziji, a njihov data mining softver dostupan je na 50 jezika. Softver vuče podatke s vodećih društvenih medija – Facebooka, Twittera, Pinteresta i drugih, kao i rasprave s foruma i drugih platformi. Synthesio može doći do 600 milijuna podataka u milisekundi, tvrdi CEO tvrtke, Moisand.

- Naš je cilj razumjeti društvenu inteligenciju, a klijentima pružiti jasne podatke. – objašnjava on. Točnije, cilj je tvrtkama pružiti uvid u to što korisnici misle o njima. Primjerice, Blackberry je, koristeći njihovu tehnologiju, saznao da je jako popularan u Indoneziji i, na temelju toga, pojačao prodaju i marketing u toj državi.

Trenutno Synthesio ima oko 500 klijenata, uključujući velika imena kao što su Microsoft, Nissan, Dyson i McDonald‘s.

26. travanj 2024 06:25