Preporučeno
StoryEditor

Liderova novinarka Kata Pranić u finalu novinarskog natjecanja Siemens CEE Press Award 2016

21. Rujan 2016.
Piše:
lider.media

Prva faza jednog od najvećih i najznačajnijih regionalnih novinarskih natjecanja Siemens CEE Press Award 2016, koje uključuje predstavnike medija iz deset zemalja Srednje i Istočne Europe, završena je proglašenjem najboljih novinarskih radova s temom „inteligentna infrastruktura“ u svakoj od država koje sudjeluju u natjecanju. Pobjednici iz Hrvatske, koji će sudjelovati u izboru najboljih novinarskih radova Srednje i Istočne Europe su Marko Biočina (Jutarnji list), Boris Odorčić (Privredni vjesnik) i Kata Pranić (tjednik Lider). Na regionalnoj razini je bilo ukupno 147 prijavljenih novinarskih radova, a u Hrvatskoj njih 17.

- Vrlo smo zadovoljni odazivom predstavnika medija i njihovim doprinosom odgovaranju na važna pitanja o infrastrukturi i povezanim zahtjevima suvremenog načina života. Posebno smo ponosni što smo kroz ovo natjecanje stvorili svojevrsnu regionalnu sinergiju te razmjenu mišljenja i iskustava u područjima koja su važna za razvoj svake zemlje. U segmentu inteligentne infrastrukture Siemens nudi najnovija rješenja koja naše zgrade i gradove čine pametnijima i prilagođenijima stanovnicima i drago nam je što na ovaj način zajedno s medijima stvaramo održivu budućnost, rekao je Mladen Fogec, predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska.

Završnica regionalnog natjecanja i dodjela nagrada održat će se 29. rujna 2016. u Siemens Cityju u Beču gdje će biti proglašeni autori triju najboljih novinarskih radova na razini Srednje i Istočne Europe. Glavna nagrada za troje regionalnih pobjednika će biti trodnevno studijsko putovanje u London, a posjetit će i Crystal, najveću svjetsku izložbu o budućnosti gradova. Tijekom posjeta izložbi Crystal, posvećenoj urbanoj održivosti, budućim trendovima, izazovima i rješenjima, koja ujedno predstavlja Siemensovu inicijativu za održive gradove, nagrađeni predstavnici medija moći će istražiti načine na koje je moguće kreirati bolju budućnost gradova.

07. svibanj 2024 03:39