Preporučeno
StoryEditor

Litva lansirala aplikaciju kojom olakšava poslovanje svim startupima izvan EU

02. Ožujak 2017.
Piše:
Ivana Tarnaj

Država Litva odlučila je dodatno olakšati svim vlasnicima startup tvrtki izvan Europske Unije da na jednom mjestu, putem jedne aplikacije, lakše ishode sve dozvole, registriraju tvrtku i prebace svoje poslovanje u tu zemlju.

Izglasani su svi podzakonski akti koji omogućuju punu primjenu Startup Visa programa. Tako je svim skalabilnim i inovativnim startupovima, pogotovo iz IT sektora, omogućeno da putem web stranice i ove aplikacije na jednostavan i brz način ishode potrebne boravišne dozvole i dozvole za rad.

>>>Ovo je pet najboljih hrvatskih startupova

Izdavanje vize i svega ostaloga što je potrebno kako biste poslovali u Litvi, tako je postalo još jednostavnije, u ekosustavu koji je jedan od najpogodnijih za razvoj startupa na svijetu.

- Mi startupe smatramo ključnim segmentom naše inovativne ekonomije- rekao je ministar ekonomije Litve, Mindaugas Sinkevičius.

Startup Visa program bit će u fokusu LOGIN startup sajma, koji se održava u glavnom gradu te zemlje, Vilniusu. Kroz ovaj program litvanski gospodarstvenici pozvat će startupe iz Petrograda, Minska, Kijeva i Tel Aviva, da im se pridruže.

 

05. svibanj 2024 04:31