Biljy the Kid

Ne šalji molbu u Brisel

Prijinoj maloj za praksu u Briselu zadalo da opiše nekoliko događaja iz zemlje koji su joj najviše zapeli za oko posljednjih tjedana. Možda ne toliko za oko koliko za uho, jer naslušala se mala najviše o tim švicarcima.

Tri noći je s materom provela računajući kolika će im rata za auto biti, zasad su mogućnost greške svele na 500 do 4900 kuna. ‘Ko im je kriv kad nisu slušale guvernera koji je, ima deset godina, upozorio na rizik. Ne kao Austrijanci, oni su narod alarmirali i lecima, ali kaže guverner da to nije bilo dobro jer je letak izdan 2006., a kreditiranje je tad već bilo na vrhuncu. Pa bolje ništa.

Zato moć letaka nisu podcijenili u Uredu za upravljanje hitnim situacijama. Već dva izdalo o ponašanju za vrijeme potresa. I taman dobro došlo prekjučer kad je grunulo u Zagrebu. Mater po naputku legla u krevet i pokrila lice jastukom, a maloj dala zviždaljku i rekla da ne pali vatru ako im se strop sruši na glavu. Kad joj je mala priznala da je auto parkirala ispod mosta, što se u uputama strogo zabranjuje, na trenutak joj se učinilo da je ova sretna. Poslije su gledale pročelnika Ureda na dnevniku. Bio je zabrinut zbog neosviještenosti građana o opasnostima od potresa i iznio nekoliko prijedloga. Mala će srećom izbjeći vojsku, ali mater je već za vikend vodi u prirodu da nauči postaviti šator i vani vršiti nuždu.

Ići će na selo onim novim vlakom što je Končar napravio za HŽ. Pa se Milanović slikao u njemu. Pa Hajdaš Dončić. Pa opet Milanović, a poveo i Lalovca. Lalovac je najpopularniji ministar, i mater ga voli. Za razliku od onog što hoće dopustiti uzgajanje činčila radi krzna. Zadnji put ju je slušala da toliko bjesni kad su košarkaši izgubili utakmicu pa Karamarko izbrisao njihovu sliku s Fejsa. Isti taj dan pročitale su da će Cukerberg uvesti dislajk u upotrebu. Mater će mu dislajkat’ naknadni status podrške čim Cukerberg održi riječ, kaže. Mala je odlučila dislajkat’ one u Briselu jer se neobično loše osjećala nakon što je napisala sastav.

Komentari