Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Petrokov preuzeo Armal od Nord grupe

16. Lipanj 2023.
Stanko Birin, Sussane Schneider, Simona Zavratnik, Matej Cvetek 

Tvrtka Petrokov preuzela je brend Armal od Nord Produkta i ovom strateškom akvizicijom nadopunjava svoj asortiman i najavljuje jače djelovanje u B2C segmentu poslovanja.

- Rastemo, širimo se i želimo imati veći udio na tržištu u Hrvatskoj, regiji, ali i Europi, a ovo je korak bliže prema tom cilju - rekla je na današnjoj konferenciji za medije Simona Zavratnik, CEO i suvlasnica tvrtke Petrokov.

Petrokov se već 33 godine bavi prodajom opreme za grijanje, hlađenje te ugradbenu i sanitarnu opremu, kao i obnovljive izvore energije, dok je Nord Produkt poznat kao najveći hrvatski proizvođač namještaja za kuhinje i kupaonice, kade i slavine. 

Petrkov je osnovan 1990. godine u Zagrebu, od 2012. godine posluju s poznatim austrijskim obiteljskim poduzećem Odörfer, a od studenog 2017. sve poslovne udjele u poduzeću Petrokov preuzima austrijska obitelj Schneider.

- Nastavljamo s investicijama na području Adria regije te investicijama u Sloveniju i Hrvatsku. Želimo se širiti, razvijati i nadopunjavati naš portfolio. Obitelj Schneider još je 2010. prisutna na hrvatskom tržištu, a od 2012. godine u tvrtki Petrokov. Današnjom akvizicijom proširujemo našu obitelj i poslovanje u Hrvatskoj - istakla je Susanne Schneider, većinska vlasnica grupacije koju čine tvrtke Petrokov i Termotehnika. 

Povratak u poznate ruke

- Naš Nord produkt, 2018. godine je kupio trgovačku marku Armal i vratio je na regionalno tržište u novom, modernijem i dizajnerski atraktivnom formatu. Izbor proizvoda koji je prije bio vezan isključivo za slavine, danas je upotpunjen širokom paletom proizvoda za opremanje kupaonice Armal. Kao i neke druge tvrtke, koje su stvarane unutar Nord Produkta, i Armal je pripremljen i strukturiran za prelazak u novo vlasništvo. Današnjim danom i potpisom ugovora s tvrtkom Petrokov završen je taj proces, koji će Armalu donijeti veliku prednost na tržištu kao i mogućnost širenja na druge segmente - pojasnio je Stanko Birin, vlasnik Nord Produkta. 
 
Povratak Armala na jugoistočnu regiju, komentirao je i Matej Cvetek, direktor Termotehnike Slovenija. - Jako sam uzbuđen što se Armal pridružio našoj grupi iz više razloga. Prije svega svakako bih istaknuo poslovni aspekt. To nam omogućuje da se proširimo i damo novi poticaj za postizanje zajedničkih ciljeva, tj. naš rast i sve veća prisutnost na oba tržišta. Osobno vidim veliki potencijal u poduzeću Armal, jer sam odrastao u obitelji u kojoj su oba roditelja bila zaposlena u poduzeću Mariborska livarna, odakle Armal potječe - rekao je Cvetek.
 
Za kraj iz Petrokova su istaknuli kako ovo preuzimanje ima i emotivnu komponentu. Naime, tvrtka Armal potječe iz Maribora, rodnog grada direktorice Simone Zavratnik, koja je izjavila kako se Armal nakon burne povijesti vratio u poznate ruke. 
24. travanj 2024 22:27