Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Povratak Igora Rađenovića u ZG holding, smjena u Upravi Nestlé Adriatica, Leko napustio Upravu M SAN GRUPE…

15. Ožujak 2022.
Igor Rađenovićfoto Fah

ZAGREBAČKI HOLDING imenovao je nove čelnike podružnica, čime je rasteretio članove Uprave Matiju Subašić-Maras i Borisa Sesara. Subašić-Maras na čelu ZRINJEVCA zamijenio je Damir Grgić, a Igor Rađenović zamijenio ju je na čelu GRADSKIH GROBLJA. Rađenović se zapravo vraća u Zagrebački holding, gdje je bio na čelu ZAGREBAČKIH CESTA. Šira javnost najbolje ga je upamtila po tome što je bio brutalno pretučen nakon što je upozorio na korupciju koju je zatekao u toj podružnici HOLDINGA.

U ZAGREBAČKOM DIGITALNOM GRADU Borisa Sesara zamijenio je Filip Jurišić, a Irena Benko zamijenila ga je na čelu VLADIMIRA NAZORA. Roberta Čupić preuzela je upravljanje ROBNIM TERMINALIMA ZAGREB od Ivice Tokmadžića, a u ZAGREBAČKIM CESTAMA Jurica Krleža zamijenio je Davora Merkaša.

I ZAGREB PLAKAT, koji je u 51-postotnom vlasništvu ZAGREBAČKOG HOLDINGA, dobio je novu Upravu, u koju su imenovani Emilio Gašpić i Toni Rončević umjesto Bosiljke Grbašić, Krune Iana Bodegraya i Vlatke Smolković. Također, Boris Sesar postao je novi predsjednik NO-a umjesto Daniele Franić.

Alessandro Zanelli imenovan je novim članom Uprave NESTLÉ ADRIATICA umjesto Leszeka Zbigniewa Wącirza.

Pavo Leko napustio je Upravu M SAN GRUPE. Član je bio od 2017. godine, a nakon njegova odlaska Uprava ima pet članova.

Dosadašnji direktor tvrtke ODAŠILJAČI I VEZE Mate Botica imenovan je predsjednikom Uprave tvrtke, a Denis Nikola Kulišić i Marko Serdarević imenovani su članovima Uprave.

Dosadašnji član NO-a DM-DROGERIE MARKTA Manfred Oswald Kühner postao je zamjenik predsjednika NO-a umjesto Haralda Bauera, a Andreas Haidinger napustio je Odbor.

Jasna Divić postala je nova predsjednica NO-a HŽ INFRASTRUKTURE umjesto Ivana Miloša, a Irena Gerovac Zrnić nova članica Odbora umjesto Tomislava Jukića.

Tvrtka A.N. PEK promijenila je naziv u ANPEK.

Meri Bulić zamijenila je Zlatana Jovića na mjestu člana NO-a splitskih PARKOVA I NASADA.

Marijan Sviličić prepisao je na sebe vlasništvo ATLAS PLUSA sa svoje tvrtke MARTEAR SAVJETOVANJE. Inače ATLAS PLUS je do prije godinu dana bio u vlasništvu FORTENOVA GRUPE.

Nad tvrtkom EZPADA, u vlasništvu švicarskog EZPADA AG-a, provodi se postupak likvidacije, a njezin dosadašnji direktor Dario Krtalić imenovan je likvidatorom.

Željko Prekratić postao je novi član Upravnog odbora VUKE umjesto Luke Radića, koji je ujedno napustio i NO.

Tvrtka JOGRA preuzela je vlasništvo nad M.O.F. RAZVOJEM TRGOVAČKIH CENTARA od M.O.F. IMMOBLILIEN AG-a.

Jakov Vuletin postao je novi član NO-a šibenskoga GRADSKOG PARKINGA umjesto Radenka Kendeša.

Sanja Grabar postala je nova predsjednica NO-a PULA PARKINGA umjesto Borisa Sabattija, a Katarina Jukić Jakopič zamijenila je Vladimira Buršića na mjestu zamjenika predsjednika NO-a.

Tvrtka MOTIP DUPLI GMBH promijenila je naziv u EUROPEAN AEROSOLS GMBH, u skladu s promjenom naziva tvrtke majke.

Ozrenu Grakaliću dodijeljena je prokura u tvrtki KLINIMED.

Marin Legac ostao je jedini vlasnik LIND-GRADA jer je udjel svoje tvrtke HB STAN prepisao na sebe. 

Karl Thomas Forster imenovan je direktorom ROHRWERK MAXHÜTTEA SISAK umjesto Harryja Nimmerjahna i Siegfrieda Gierla.

Tvrtka TBG-STRABAG promijenila je naziv u TBG BETON ZAGREB.

02. svibanj 2024 09:52