Ukratko
StoryEditor

Danijela Bistrički Morović (Telemach): Cilj nam je postati vodeći operator prema korisničkom iskustvu

20. Siječanj 2023.
Danijela Bistrički Morović, članica Uprave i glavna direktorica za tehniku u Telemachu

Kad se nedavno Danijela Bistrički Morović pridružila Telemachu postavši članicom Uprave i glavnom direktoricom za tehniku, otprilike u isto vrijeme ​Telemach je postao nacionalno prisutan fiksni i mobilni operator. To se dogodilo zato što je tvrtka u posljednje dvije godine, smatra Bistrički Morović, jako iskoračila u raznovrsnosti, kvaliteti i dostupnosti svojih usluga.

Ističe da je sa znatno ojačanom tržišnom pozicijom Telemach postao ravnopravan konkurent u tržišnom natjecanju.

Kako se dogodio taj poslovni iskorak?

– Zahvaljujući snažnim ulaganjima u infrastrukturu ​Telemach danas svojom 5G mobilnom mrežom pokriva sva veća naselja i turistička središta, a optička 10 Giga mreža već je u prvoj godini uvođenja postala dostupna za više od sto tisuća kućanstava u pet najvećih gradova u Hrvatskoj. Pripajanjem Optime i Total TV-a potkraj 2022. omogućen nam je pristup novim geografskim područjima pa danas usluge fiksnog interneta, telefonije i TV-a možemo ponuditi korisnicima u svim dijelovima Hrvatske.

Posljednji smo zakoračili u područje fiksnih usluga i u Hrvatsku doveli najnapredniju tehnologiju s najbržim optičkim internetom u zemlji koji osiguravamo po konkurentnim cijenama. Postojećim operatorima tako konkuriramo jednostavnom i tehnološki naprednijom ponudom.

Kakve usluge Telemach sad omogućuje?

– Donedavno je ​Telemach ​bio isključivo mobilni operator, a danas pružamo cjelovitu paletu telekomunikacijskih usluga – fiksne, mobilne i TV usluge, s vlastitom mobilnom i fiksnom infrastrukturom, uključujući cijeli spektar poslovnih rješenja za poslovne korisnike svih veličina. Naše su usluge jednostavne i transparentne, a tehnologije na kojima počivaju iznimno napredne, što rezultira visokom razinom kvalitete prema korisnicima. Telemachova 10 Giga optička mreža donosi brzine surfanja do 2 Gbps, što je čak 40 puta veće od prosječne brzine u Hrvatskoj.

Na našoj televizijskoj platformi EON-ovim korisnicima donosimo vrhunsko televizijsko iskustvo s najviše kanala, uključujući N1, Discovery, Eurosport i SportKlub kanale te najviše naslova u videoklubu. EON-om sada možete izravno pristupiti i omiljenim aplikacijama poput YouTubea, a obožavateljima sporta omogućili smo i da uživo prate statistike relevantnih utakmica koje gledaju putem inovativne funkcionalnosti Sports Mode. Superiornu kvalitetu pružamo po konkurentskim cijenama, osiguravajući korisnicima najviše za njihov novac.

Prošle smo godine svim svojim novim i postojećim mobilnim pretplatnicima trajno osigurali dvostruko više gigabitnog prometa bez plaćanja dodatne naknade, a u svim mobilnim pretplatničkim paketima omogućujemo 5G mrežu.

Koje pogodnosti vaša optička mreža osigurava korisnicima?

Telemachova 10 Giga optička mreža trenutačno je dostupna na području Zagreba, Splita, Zadra, Osijeka i Rijeke za više od sto tisuća kućanstava, a postavljeni su tehnički preduvjeti za njih dvjesto tisuća. Upravo s Rijekom zaokružili smo investicijski ciklus u velikim gradovima te ove godine najbrži internet u zemlji planiramo dovesti i u mnoge manje gradove. Zahvaljujući najnaprednijoj tehnologiji Telemachovi 10 GIGA gradovi dostižu internetske brzine u rangu s najkonkurentnijim državama svijeta, što otvara mnogo prilika za građane i poslovne subjekte te lokalnu zajednicu.

Kao okosnica digitalizacije i gospodarskog razvoja optička mreža podiže konkurentnost poslovanja. Građanima donosi znatno bolje korisničko iskustvo omogućavajući istodobno povezivanje brojnih uređaja u kućanstvu, vrhunsku kvalitetu videopoziva i ostalih oblika prijenosa u visokim rezolucijama, neometan rad na daljinu, lako dijeljenje velikih datoteka te pristup servisima u oblaku u stvarnom vremenu.

Što je s mobilnom mrežom?

– Telemach je u protekle dvije godine znatno unaprijedio svoju mobilnu mrežu. U prilog tomu govore i razna priznanja, a redovito bilježimo velik priljev novih pretplatnika. Ove godine nastavit ćemo širiti područja u kojima je dostupna naša 5G mreža i provesti program osuvremenjenja mobilne jezgrene mreže, čime ćemo dodatno poboljšati kvalitetu i pouzdanost mobilnih usluga te biti spremni korisnicima ponuditi najnaprednije usluge temeljene na 5G mreži s kojom smo nacionalno prisutni.

Koji su daljnji Telemachovi planovi ?

– U središtu našeg poslovanja, kao i do sada, bit će potrebe korisnika i cjelokupne zajednice pa u postizanju snažnije digitalizacije Hrvatske nastavljamo snažno ulagati u širokopojasnu infrastrukturu. Cilj nam je postati vodeći operator prema korisničkom iskustvu.

Sadržaj donosi Telemach.

26. travanj 2024 19:13