Ukratko

DHL Express otvorio novi centar u Madridu

Madridu
Avatar
Autor Lider

DHL Express otvorio je novi međunarodni sortirni centar u zračnoj luci Barajas Adolfo Suarez u Madridu. Zgrada od 14.500 m2, koja uključuje i urede, olakšat će razvrstavanje 24.500 paketa na sat. Sortirni centar predstavlja ulaganje od 93 milijuna eura i rezultirat će otvaranjem 200 dodatnih radnih mjesta.

– Ovom investicijom u našu infrastrukturu i dalje širimo mogućnosti naše Europske i globalne mreže. Klijenti iz naših tradicionalnih sektora, kao i klijenti e-trgovine, B2C i B2B imat će koristi ovim ulaganjem, kaže John Pearson, CEO DHL Express.

Novi sortirni centar od 32.000 m2 ima ukupno 176 mjesta za utovar koji omogućuju svakodnevno 160 cestovnih kretanja kao i 10 dnevnih letova koje obavljaju DHL-ovi zrakoplovi i 30 dnevnih komercijalnih letova u 20 međunarodnih destinacija, uglavnom u Latinskoj Americi.

Opremljen najnovijom vrhunskom logističkom tehnologijom, novi objekt moći će obraditi 24.500 pošte na sat, uključujući pakete i kuverte.

– Ulažemo u naše zaposlenike, zrakoplove i instalacije kako bismo imali najbolje stručnjake, najveću europsku mrežu i najsuvremeniji sustav sortiranja, izjavio je Jesús Sanchez, VP DHL H&G Mediterraneani.

Miguel Borrás, Managing Director, DHL Express Spain and Portugal ističe kako će novi centar povezati tvrtke iz svih industrija i privatne potrošače te im omogućiti da imaju korist od rastuće e-trgovinu širom svijeta.

U skladu s DHL-ovim GoGreen programom, novi sortirni centar će smanjiti ugljični otisak tvrtke zahvaljujući korištenju nove i učinkovitije tehnologije sortiranja, poboljšane izolacije zgrada i učinkovitijih energetskih sustava za upravljanje potrošnjom električne energije, vode i sustava hlađenja.

DHL Express je također proširio svoju zračnu flotu te je 2018. godine najavio kupnju 14 novih zrakoplova Boeing 777 i pet Airbus A330 za ukupnu zrakoplovnu flotu od preko 260 zrakoplova.

Komentari