Ukratko
StoryEditor

Elegantni otvarači vina za poslovne ručkove u privatnom aranžmanu

08. Srpanj 2022.

S vremenom, kako se naši poslovni odnosi izgrađuju, neki prijeđu razinu poslovnog i uđu u sferu privatnih druženja. Svakako bismo takve odnose trebali njegovati s posebnom pažnjom. Prije svega, morate provjeriti koju hranu gosti preferiraju i jesu li alergični na pojedine namirnice. Profinjena i bogata večera uvijek uključuje bocu vrhunskog vina, ali i pametne otvarače. Vino treba biti na propisanoj temperaturi i prilagođeno jelovniku, o čemu je najbolje posavjetovati se s vinskim znalcima – ako želite da sve bude na razini. Električni automatski otvarači trebaju biti elegantni i poslužiti kao spretno rješenje uz čiju se pomoć ne treba mučiti pri otvaranju vina. Njima bi trebalo izbjeći neugodnosti s prskanjem, pucanjem čepa ili, primjerice, teško perivim mrljama. Najveći izbor takvih otvarača pronašli smo u asortimanu dobro poznatog brenda Prestigio.

Dizajnerskog su vizuala, dugotrajne baterije, mogu otvoriti i do osamdeset boca bez punjenja, a ovisno o kojem se modelu radi, u paketu se mogu pronaći i aeratori, vakuumski čep, rezač folije i slično. Uređaji su jednostavni za korištenje: prislone se na vrh boce, pritisne jedna tipka i čep u nekoliko sekundi lagano iziđe van. Cijeli postupak izgledat će otmjeno i na razini prave restoranske usluge.

Svakako ćete impresionirati svoje poslovne partnere ili važne goste, kojima na kraju večere možete i pokloniti neki od paketa s obzirom na to da su pakirani u zaista lijepe kutije. Primjerice, otvarači Maggiore dolaze u crnoj boji sa zlatnim ili srebrenim vizualnim dodatkom i pakirani su u profinjene kutije, zbog čega su atraktivni darovi. Konkretno, ti modeli otvarača imaju posebne bežične stanice za punjenje koje služe i za postavljanje odnosno držanje uređaja. U ovom je paketu i nož za rezanje folije.

Garda je vjerojatno najkompletniji paket: u njemu su pumpa iza ispuhivanje zraka, čime se sprječava oksidacija vina, somelijerski set u kojem su nož za rezanje folije, aerator i vakuumski čep. Zbog svih nabrojenih dodataka preporučuje se profesionalcima, ali i pravim vinskim ljubiteljima koji vole otvoriti više boca u kratkom vremenu jer im je važno da imaju vino koje odgovara hrani i jelovniku koji imaju, a bitno im je da se vino ne pokvari do iduće konzumacije.

Pronašli smo još jedan set prvobitno namijenjen profesionalcima, no kao što su Gardu prisvojili ostali vinoljupci, tako je i Nemi postao dio vinskoga kutka u kuhinjama amatera. Set Nemi kao i Garda uključuje odlične dodatke poput aeratora, noža za rezanje folije te čepa koji ispuhuje zrak, čvrsto zatvara bocu i čuva kvalitetu vina. Minimalističkog je dizajna, zbog čega se može uklopiti u bilo koju vrstu ambijenta.

I za kraj, spomenut ćemo još jedan set, Valenze, specifičan po tamnocrvenoj boji, što će obožavateljima boja i detalja biti dodatna pogodnost. S jednim punjenjem može otvoriti do osamdeset boca; u paketu također dolaze nož za rezanje folije, areator i vakuumski čep. Nakon svih predstavljenih modela teško je odlučiti se za jedan, no ako volite crno vino i uz to imate crvene i crne detalje u kuhinji, model Valenze bit će pun pogodak.

Maggiore, Garda, Nemi, Valenze samo su neki od dostupnih otvarača koje možete nabaviti preko nekoliko online trgovina: EKUPI, Sancta Domenica, Abrakadabra, Bazzar ili u fizičkim poslovnicama trgovine Centar Tehnike.

Ako kupujete kao pravna osoba, ponudu možete zatražiti od ovlaštenog distributera ASBISc-CR-a.

ASBIS Hrvatska već godinama distribuira Prestigio i svjedoči njegovoj ekspanziji i povećanoj potražnji. Prestigio je međunarodni brend koji više od dvadeset godina ima široku ponudu potrošačke elektronike za dom, obrazovanje i posao. Tvrtka prodaje proizvode u trideset zemalja diljem svijeta i tijekom svoje povijesti prodala je više od 25 milijuna uređaja. Proizvodi brenda uključuju pametne uređaje i dodatke, inovativna rješenja za poslovanje i obrazovanje. Poznat je po inovacijama, a ovog je puta uloženo mnogo truda kako bi se vinskim znalcima i profesionalcima olakšao rad i kako bi cijeli postupak otvaranja vinskih boca izgledao elegantnije. No i mnogi su amateri pohrlili za istim uređajima jer su im upotpunili vinski kutak, olakšali otvaranje i sačuvali kvalitetu prije otvorenog vina.

Odnedavno je brend proširio asortiman vinskih dodataka i na druge vinske setove, od kojih najviše želimo set za hlađenje vina koji izgledom podsjeća na malenu vreću koja omogućuje hlađenje i održavanje vina na najboljoj temperaturi za uživanje u njegovu okusu. U njemu dolaze i čepovi za zatvaranje vina i šampanjca koji osiguravaju kvalitetu pića još dugo nakon otvaranja. No o tim setovima drugom prilikom, nakon što nabavimo i isprobamo otvarače.

27. travanj 2024 11:09