Ukratko
StoryEditor

Trokutove Neet Akademije sinonim su za izvrsnost

12. Rujan 2022.

Mnoštvo je mladih ljudi koji su današnjim vremenom izloženi riziku neizvjesne financijske budućnosti, a željni su promjena i učenja. Upravo takvima, koje popularno nazivamo NEET-ovcima šibenski inkubator Trokut sustavno pomaže već drugu godinu zaredom organizacijom vlastitih NEET akademija kojima ih educira ili prekvalificira u raznim područjima IT-a, te im na taj način ujedno omogućava što lakši ulazak na tržište rada.

– Ideja o NEET akademiji niknula je vrlo brzo, nakon prvih nekoliko mjeseci rada Inkubatora za nove tehnologije u Šibeniku, a potaknuta je bila isključivo nedostatkom radne snage u IT sektoru – pojašnjava nam direktorica Trokuta, ujedno alfa i omega svih dosadašnjih projekata i akademija inkubatora, Diana Mudrinić.

image

Diana Mudrinic

–To je projekt koji već duže vremena privlači mlade iz svih krajeva naše zemlje, a u dobar prilog njegove uspješnosti svakako ide činjenica da je tek nešto manje od 80% polaznika prve i druge akademije njihovim završecima odmah zaposleno – ističe Mudrinić.

Već nepunu godinu dana nakon pokretanja akademija, Trokut je izbacio prvu generaciju svojih NEETovaca koji su se školovali za poslovne analitičare, krajem lipnja je izbrusio Full-stack developere, a u akademiji koja slijedi red je došao na one koji se žele baviti Data scienceom.

– U poprilično kratkom vremenu uspjeli smo iznjedriti dvije generacije mladih ambicioznih prekvalificiranih informatičkih djelatnika. Tako smo spojili nezaposlene mlade s direktnim potrebama tržišta i mogućim budućim poslodavcima koji su im istovremeno pružili mogućnosti za neke druge ili nove životne prilike. Što se tiče konkretno treće akademije koja nadolazi, duže vrijeme smo bili u pregovorima s partnerima s kojima smo zajednički razvili program za tehnologiju koju smo mi u Trokutu identificirali kao onu koja će 'nositi' daljnji razvoj u IT-u, a to je upravo data science.

Partner na ovoj akademiji je britanska tvrtka Intuita Consulting koja definitivno drži jedne od najboljih uvjeta poslovanja na području 'data sciencea', te nam je neopisivo drago što su prepoznali upravo Trokut i Šibenik kao idealno mjesto za razvoj u ovom dijelu Europe. Sada već s ponosom možemo kazati kako se Šibenik sve više prepoznaje kao IT središte, kako za poduzetnike tako i za mlade. Na taj način stvaramo uvjete za naše najavljene svjetske stvari koje radimo i koje ćemo tek raditi – kaže nam Mudrinić.

Jedna od bitnih namjena i funkcija Trokuta je stvarati i promovirati zdravu i plodnu poduzetničku klimu s naglaskom na ICT industriju kao industriju budućnosti, te na taj način maksimalno približiti poduzetništvo i nove tehnologije mladima u društvu.

Trokut Digital NEET Akademija, Data Science započeti će svojim programom i provjerama kandidata u jesen ove godine, a polaznici mogu očekivati intezivnih šest mjeseci teorijskog i praktičnog rada tijekom kojih će se specijalizirati za pomoć tvrtkama u razvoju podatkovnih ekosustava. Za cilj je postavljeno da polaznici ne samo nauče nove vještine, već i vide probleme s kojima se svakodnevno susreću lideri na tom području djelovanja.

Raspored polaznika sastojati će se od predavanja i prakse koji će zajedno trajati tri do četiri sata, a održavati će se kao i dosada svakog drugog dana kako bi polaznici imali dovoljno vremena za usvajanje odslušanog gradiva i rješavanje zadataka.

Ukoliko se nalazite u situaciji da ste nezaposleni ili željni učenja i neke promjene u karijeri, svakako nam se javite jer NEET akademija je tada pravo mjesto za Vas, poručili su iz šibenskog poslovnog centra Trokut. Sve informacije o uvjetima i početku NEET akademije 3.0 iz područja data sciencea možete pronaći na sljedećem linku https://trokut.eu/wp/neet-akademija-3-0-data-science/

27. travanj 2024 10:07