Život
StoryEditor

Justin Bieber prodao svoj glazbeni katalog za 200 milijuna dolara

22. Prosinac 2022.
Justin Bieberfoto Shutterstock

Upućeni tvrde da su pregovori stigli do završne faze, a novi vlasnik Bieberovog kataloga postaje Blackstone/Hipgnosis Songs Capital

Globalna pop-zvijezda Justin Bieber za 200 milijuna dolara prodaje svoj glazbeni katalog Blackstone/Hipgnosis Songs Capitalu. Kako saznaje Wall Street Journal, dogovor još nije službeno potvrđen, ali upućeni tvrde da su pregovori stigli do finalne faze te da će sva dosadašnja, ali i buduća glazbena produkcija kanadskog glazbenika biti u rukama tih novih vlasnika.

Dvadesetosmogodišnji Bieber globalnu je publiku osvojio prije punih 15 godina s pop hitom ‘Baby‘. Nedavno mu je dijagnosticiran Ramsay Hunt Syndrome zbog kojeg je otkazao nastupe do daljnjega.

Lukrativne investicije

Ovim potezom Bieber slijedi primjer starijeg kolege, Justina Timberlakea, koji je u svibnju Blackstone/Hipgnosisu prodao svoj katalog i to za 100 milijuna dolara. Inače, u listopadu investicijska kompanija Blackstone i Hipgnosis Song Management sklopili su partnerstvo te tako osigurali milijardu dolara za kupovinu glazbenih prava i kataloga uspješnih glazbenih umjetnika.

Osnivač i izvršni direktor Hipgnosisa, Merck Mercuriadis, bivši je menadžer glazbenih zvijezda poput Eltona Johna, Beyonce, bendova Guns‘n‘Roses i Iron Maidena, a kompaniju je osnovao kako bi, kako je kazao, osigurao bolju zaradu umjetnika kroz licenciranje i naknade. Od IPO-a 2018. u vlasništvu drže preko 60 tisuća pjesama, a ukupna im se imovina procjenjuje na 2,2 milijarde dolara.

29. travanj 2024 14:34