Život
StoryEditor

Najveći kruzer na svijetu, Icon of the Seas, spreman za plovidbu početkom 2024.

13. Srpanj 2023.
Icon of the Seas
‘Ikona mora‘ pet puta je veća od Titanica, gradila se u Finskoj te je kompaniju Royal Caribbean koštala dvije milijarde dolara

Na društvenim mrežama zovu ga monstruoznim kruzerom, plovećim gradom koji je sa svojom težinom od 250 tisuća tona i dužinom od 365 metara službeno najveći, najteži i najduži brod u povijesti plovidbe. Usporedbe radi, ‘Ikona mora‘ pet puta je veća od Titanica, gradila se u Finskoj te je kompaniju Royal Caribbean koštala dvije milijarde dolara. Taj divovski kruzer može prevesti 7,6 tisuća putnika i 2,3 tisuće članova posade, a ukupan mu je kapacitet otprilike deset tisuća ljudi. Na brodu se nalazi najveći svjetski vodeni park na moru sa šest tobogana, sedam bazena i devet whirpoola, a osim pozornice za nastupe i terase s bazenom nazvane ‘chill island‘ iliti ‘otok za chill‘, na njemu se nalazi i bar u kojem se može plivati.

Testiranje plovidbe

Ukupno broji više od 40 restorana, barova i noćnih klubova te 20 paluba. Također, postoje i različiti načini na koje putnici mogu boraviti na ‘Ikoni‘, jer nudi smještaje za obitelji od tri, četiri, pet i više osoba poput Family Infinite Balcony i Surfside Family Suite koji imaju dječje niše odvojene od onih za odrasle. Prema Royal Caribbeanu, kruzer je završio svoja prva testiranja na moru i to u Finskoj gdje je više od 450 stručnjaka sudjelovalo u ispitivanju mehanike broda tijekom puna četiri dana. Sad slijedi drugi krug ispitivanja na otvorenom moru, a ne bude li nekih nepredvidivih situacija, ‘Ikona mora‘ će s prvim putnicima isploviti iz luke u Miamiju u siječnju 2024.

27. travanj 2024 08:24