Znanja
StoryEditor

Etičke dileme lidera: Donošenje odluka pod pritiskom

09. Ožujak 2016.
Piše:
lider.media

IEDC-Poslovna škola Bled, koja je bila ove godine sa strane Inicijative Ujedinjenih naroda za odgovorno menadžersko obrazovanje (PRME) proglašena za jedinog šampiona poslovne edukacije iz Srednje i istočne Europe (PRME Champions), organizira otvoreno predavanje tzv. MBA for a day. Dr. Nenad Filipović, akademski direktor IEDC, profesor menadžmenta i poslovne etike, će održati interaktivno predavanje uz pomoć filmske umjetnosti na temu ‘Donošenje odluka pod pritiskom‘. Dr. Filipović poznat je kao stručnjak za strateško vođenje poduzeća ovom prilikom predavat će publici više od 100 hrvatskih menadžera.

»Sposobnost odlučivanja pod pritiskom treba biti temelj menadžerske uspješnosti,« kaže dr. Filipović. »Često ne razumijemo zašto smo donijeli određene odluke odnosno kakvo razmišljanje pridonosi kvaliteti odluke«, ističe dr. Filipović, naglašavajući jedan od velikih izazova strateškog vođenja. Na „MBA for a Day“ će polaznici, više od 100 hrvatskih menadžera, imati priliku diskutirati o tome zašto i kako uspostaviti uvjete u organizacijama za smanjenje vjerojatnosti "pogrešne" odluke. Raspravljati će o čimbenicima koji utječu na proces donošenja odluka, razmišljati o ulozi vođe u razumijevanju, kako utjecati na odluke drugih, te imati priliku upoznati dobre prakse za donošenje odluka pod pritiskom.

Profesor dr. Filipović će održati predavanje za hrvatske menadžere koristeći se (filmskom) umjetnošću - inovacija IEDC-Poslovne škole Bled je uvođenje umjetnosti u proces obrazovanja čelnika.

Predavanje „MBA for a Day“ će biti održano u utorak, 15. 3. 2016 g. u 17.45 sati, nakon završetka dvodnevnog Natjecanja u rješavanju poslovnih slučajeva, tzv. Case Study Competition (CSC) kojeg glavni cilj je promocija poslovne edukacije. Na ovogodišnjem natjecanju, kojeg hrvatski IEDC Alumni klub organizira već 9. godinu za redom, sudjelovat će šest timova iz vodećih hrvatskih tvrtki: Fina, T-HT, Cemex, Končar, Hewlett Packard i INA.

04. svibanj 2024 10:02