Znanja
StoryEditor

Fakultet prometnih znanosti proslavio rođendan

20. Veljača 2014.
Piše:
lider.media

Otvaranjem nove zgrade na Znanstveno - učilišnom kampusu na Boronagaju obilježeno je 30 godina od osnivanja Fakulteta prometnih znanosti.

Događanje je započelo u novoj zgradi govorom dekana fakulteta Ernesta Bazijanca koji je pozdravio prisutne te zahvalio svima onima koji su od listopada 1962. godine, kada je to još bila Visoka škola, radili na razvoju i priznanju fakulteta koji danas broji 2197 studenata i 127 zaposlenika. 

- Fakultet danas broji 2197 studenata i 127 zaposlenika - istaknuo je Bazijanac.

Rektor Aleksa Bjeliš i profesor Slavko Šarić naglasili su važnost mnogobrojnih moderno opremljenih istraživačkih laboratorija koje posjeduju na području cestovnog i zračnog prometa, a jedan od njih nalazi se u novoj zgradi broj 69 koja još raspolaže i s 8 kabineta za profesore te dvije učionice. Za cijeli projekt nove zgrade izdvojeno je 6,6 milijuna kuna.

Profesor Hrvoje Gold govorio je o mobilnosti studenata i međunarodnoj suradnji s 18 europskim fakultetima (programi Erasmus+, Ceepus, Basileus) naglasivši kako održavaju 31 kolegij na engleskom jeziku čime žele privući strane studente i istima osiguravaju kvalitetan studij.

Prometni fakultet uključen je i u mnoge internacionalne projekte kao što su FP7, Civitas i Horizon 2020.

02. svibanj 2024 13:15