Znanja
StoryEditor

Pet savjeta kako do savršenog životopisa iako niste dovoljno kvalificirani

26. Rujan 2015.
Piše:
lider.media

Našli ste u oglasu posao snova, no smatrate kako niste dovoljno kvalificirani kako biste dobili željeno zaposlenje? Evo nekoliko savjeta koji bi vam trebali pomoći da nabildate vaš CV i tako ga ’prodate’ vašem poslodavcu

1. Fokusirajte se na vještine koje ste usvojili radije nego da pričate o poslovima kojima ste se bavili

Tako ćete se poslodavcu učiniti puno fleksibilnijim, te neće toliko razmišljati da nemate iskustva u sektoru u kojem želite posao.

2. Bavite se volontiranjem

I to se bavite volontiranjem koje je usko vezano uz zanimanje s kojim se želite baviti. Velik broj tvrtki ponudit će vam priliku kako bi kod njih volontirali, premda nemate prijašnjeg iskustva u tome području. Dobit ćete izuzetno vrijedno iskustvo koje će vrlo vjerojatno znati cijeniti i na prilikom traženja ’pravog ’ posla.

3. Na prvo mjesto u životopisu stavite vaše najveća dostignuća

Ako smatrate da će vaša prijašnja radna iskustva prije impresionirati šefa nego akademska dostignuća onda neka ona budu na prvoj strani životopisa. Ili ako je slučaj obrnut nego nabrojene diplome stoje na početku. Nigdje nema pravila što mora ići na početak, a često su poslodavci najviše fokusirani na ono što prvo piše.  

4. Budite otvoreni za sve poslove u željenom sektoru

Ukoliko se želite baviti poslom u određenom sektoru budite spremni prihvatiti i posao koji niste nužno željeli. Ono što je bitno jest da budete blizu žarišta događaja, da upoznajete ljude i stvarate kontakte.

5. Iskoristite vrijeme najbolje što možete, a zatim od toga složite priču

To znači da na trenutnom zaposlenju pokušate naučiti što je više moguće, bilo da se radi o poslovnim vještinama ili odnosu s kolegama. Ta iskustva zatim lijepo oblikujte u priču o vašem životopisu. Ako smatrate da vam ništa od toga neće pomoći vrijeme iskoristite tako da upišete neki tečaj ili sportsku aktivnost i od toga stvorite narativ za vašeg poslodavca.

26. travanj 2024 04:51