Hrvatska
StoryEditor

Što je Lorencin imao za reći o turizmu kao Vrdoljakov pomoćnik?

12. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

Veljka Ostojića na mjestu ministra turizma najvjerojatnije će, prema pisanju Jutarnjeg lista, zamijeniti dosadašnji pomoćnik Ivana Vrdoljaka u ministarstvu gospodarstva - Darko Lorencin.

Iako sam Lorencin tijekom dana nije bio dostupan za izjavu, ta je informacija neslužbeno potvrđena nakon što se budući ministar konzultirao sa svojim stranačkim šefom Ivanom Jakovčićem.Lorencin je u intervjuu za Lider u listopadu prošle godine istaknuo kako je Zakonom o poticanju investicija turizam postao segment koji se posebno potiče. 

-Na temelju nove strategije razvoja turizma moći će se usmjeravati investitore gdje ulagati, ali to je samo manji segment, jer se poticajne mjere odnose na proizvodno-prerađivačke djelatnosti, razvoj i inovacije, aktivnosti poslovne podrške te usluge visoke dodane vrijednosti-kazao je.

Govoreći o sektorima u koje će privlačiti investicije tada je nabrojao prehrambenu, drvnu, farmaceutsku industriju, ali i turizam.-To su sektori u kojima je Hrvatska tradicionalno jaka, a svaki od njih moramo strukturirati i napraviti operativne programe jer će se prema njima alocirati sredstva iz strukturnih fondova, posebno za istraživanje i razvoj.

30. travanj 2024 22:45