Aktualno
StoryEditor

Gastro scena: Marin Rendić preuzeo kuharsku palicu Bistroa Apetit

10. Studeni 2017.

Nekoć popularno okupljalište poslovne scene, restoran Bistro Apetit kojeg je do nedavno vodila Agrokorova marketinška agencija Unex, dobilo je novog vlasnika i glavnog chefa – Marina Rendića. Rendić je vrlo poznato ime u gastronomskim krugovima, vodio je svoj restoran Pepenero u Novigradu i bio konzultant zagrebačkog restorana Time.

>>> VIDEO: Roboti od 400 hamburgera na sat kradu tinejdžerske poslove

Na službenom otvorenju koje se u srijedu održalo u Apetitu, okupile su se brojne poznate ličnosti kako bi Rendiću pružile podršku na novom poslovnom putu. Rendić, koji planira Apetitu vratiti staru slavu, najavio je da će se u pripremi hrane voditi čistim okusima, izvlačeći maksimum iz namirnica isključivo hrvatskog podrijetla, a u tome će mu pomoći tim koji broji 18 ljudi koji vjeruju u njegovu filozofiju. Na meniju apetita navodno će se svakodnevno nuditi 15-ak jela.

>>> Slatki gastro transfer: Petra Jelenić nova je pastry chefica Bluesuna

Prije nego što je prije gotovo deset godina otvorio Pepenero, Rendić je svoja kulinarska umijeća usavršavao u Nomi u Kopenhagenu, Arzaku, u španjolskom restoranu u San Sebastianu, a pripremanje slastica usavršio je kod Lorette Fanella u Enotecha Pinchiorri u Firenci.

08. svibanj 2024 01:32