Poslovna scena
StoryEditor

Dukat više neće sam dostavljati robu na prodajna mjesta

25. Siječanj 2013.
Piše:
lider.media

Mljekarska kompanija Dukat odlučila je izdvojiti dostavnu djelatnost iz vlastitog poslovanja i fokusirati se na osnovu djelatnost otkupa i prerade svježeg sirovog mlijeka.

Kako stoji u kompanijskoj obavijesti Zagrebačkoj burzi, outsourciranje dostavne djelatnosti posljedica je promjena zahtjeva koji dolaze s tržišta maloprodaje i koji uvjetuju promjene u poslovanju cjelokupne domaće prehrambene industrije.

- Tržište maloprodaje danas karakterizira konsolidacija sektora na više razina. S jedne strane prisutno je okrupnjavanje i jačanje udjela velikih trgovačkih lanaca uz istovremeno smanjenje udjela malih i srednje velikih trgovaca. S druge strane, veliki trgovački lanci danas investiraju i razvijaju vlastite logističke kapacitete te na taj način šire svoju osnovnu djelatnost i na dostavu roba na prodajna mjesta - stoji u priopćenju.

 Tako će od travnja Dukat ugovarati s vanjskim suradnicima uslugu dostavljanja, poglavito s onima koji su danas zaposlenici-vozači dostavnih kamiona Dukata.

- Sadašnjim vozačima bit će ponuđen nastavak suradnje kroz model vanjskog suradnika Dukata. Pri tome će Dukat svojim zaposlenicima-vozačima osigurati stimulativne uvjete za nastavak suradnje - kažu u Dukatu. 

30. travanj 2024 12:47