Aktualno
StoryEditor

VIDEO: ‘Gospodarstvo po mjeri sviju‘ u socijalno obojenom predizbornom spotu Corbyna

16. Svibanj 2017.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=pxQ9nU5BWH4[/embed]

Priznati britanski redatelj Ken Loach snimio je predizborni spot za kampanju Jeremyja Corbyna, u kojemu laburistički lider hvali "povijest, ljepotu i raznolikost" Ujedinjenog Kraljevstva, istodobno skrećući pozornost na gnjev javnosti i nejednakost u zemlji. Iz stranke kažu da kratki film u Loachevoj režiji odražava Corbynovu "viziju zemlje".

- Volim ovu zemlju. Volim njezinu povijest, ljepotu i njezinu raznolikost. No ljudi ne žive lagodno. Postoje brojne nejednakosti, nepravda i gnjev, kaže laburistički lider, među ostalim, u spotu te poziva birače da iziđu na izbore 8. lipnja kako bi mu pomogli u nakani da "stvari krenu u drukčijem smjeru" te obećava "gospodarstvo po mjeri sviju".

Loach je otprije poznat Corbynov pristaša i kritičar konzervativaca i premijerke Therese May. t

Primajući u veljači nagradu BAFTA-e za film "Ja, Daniel Blake", redatelj je kazao da taj socijelno obojeni film "oslikava vladin odnos prema ranjivoj skupini ljudi koji je nesmiljeno brutalan, što je sramotno". Spot laburista emitiran je u ponedjeljak navečer u udarnim terminima na trima glavnim britanskim tv-kanalima.

04. svibanj 2024 20:18