Lidertrend
StoryEditor

Globalni influenceri na Instagramu zarađuju gotovo 19 tisuća kuna mjesečno

19. Srpanj 2021.
Kreatori sadržaja koji zarađuju novac na društvenim platformama na svom profilu u prosjeku provedu 28,7 sati tjedno, a oni koji ne zarađuju ništa provode svega osam sati manje

Iako se trenutno vodi napeta bitka oko toga koja će platforma privući najviše influencera (pa tako i oglašivača), kreiranje sadržaja na Instagramu za njih se pokazalo najlukrativnijim biznisom. Osim što najviše prihoda zarađuju objavljujući na toj društvenoj mreži, većina globalnih influencera je tijekom pandemije zabilježila porast prihoda. Tako barem pokazuje istraživanje HypeAuditora 'Influencer Income Survey' čiji je cilj bio ponuditi detaljnije informacije o ekosistemu kreatora sadržaja koji su, na globalnoj razini, postali najbrže rastući mali biznis.

50 milijuna kreatora

U prosjeku, globalni influenceri zarađuju 2 970 dolara mjesečno na Instagramu; mikro-influenceri (tisuću do 10 tisuća followera) prosječnih 1 420 dolara, dok mega-influenceri s preko milijun pratitelja u prosjeku čak 15 536 dolara mjesečno. No, svega četiri posto živi isključivo od love koju zarađuju na društvenim mrežama, a 26 posto nada se da će tako živjeti u skoroj budućnosti. Također, istraživanje je pokazalo da se 47 posto influencera susrelo s prevarama, a polovica ih je prijavila da su prevare učestalije otkako je pandemije.

Kako navode iz HypeAuditora, čak 50 milijuna ljudi diljem svijeta smatra se kreatorima sadržaja - influencerima što je golema brojka uzme li se u obzir da je takozvana 'kreator-ekonomija' stara niti desetljeće. 'Influencer Income Survey' pokazala je i da mega-influenceri zarađuju 187 dolara na sat, prosječni influenceri 31 dolar, dok beauty influenceri dvostruko više - 61 dolar. Zanimljivo je i što kreatori sadržaja koji zarađuju novac na društvenim platformama na svom profilu u prosjeku provedu 28,7 sati tjedno, a oni koji ne zarađuju ništa provode svega osam sati manje, odnosno prosječnih 20,9 sati tjedno.

26. travanj 2024 05:45