Lidertrend
StoryEditor

Post-Tinder Swindler: Aplikacija Tinder uvela opciju ‘spojeva naslijepo‘

16. Veljača 2022.
Nije zajamčeno da korištenjem ove opcije nećete nikad naletjeti na prevarante poput Simona Levieva, ali donekle uklanja mogućnost da ćete na prvu biti zavedeni lažima s fotografija

Aplikacija Tinder pokazala je da ima smisla za dobar tajming koliko i za spajanje usamljenih duša. Dok svijet guta Netflixovu priču Tinder Swindler o prevarantu Simonu Levievu koji se na aplikaciji predstavljao kao dijamantni mogul, a onda potkradao i iskorištavao zaljubljene žene, Tinder je predstavio novu značajku – Blind Date ili 'spoj naslijepo'. Ona je dio Fast Chat opcija, a omogućava korisnicima da četaju s virtualnom simpatijom bez da otkriju identitet. Stvar je prilično jednostavna: korisnik odgovara na nekoliko pitanja, a aplikacija ih potom spaja s korisnikom s najsličnijim odgovorima. Korisnici zatim počinju s vremenski ograničenim razgovorom, a da pritom ne znaju o sugovorniku ništa drugo osim odgovora na ranije postavljena pitanja. Nakon što istekne vrijeme predviđeno za 'chat' naslijepo, korisnicima će se otkriti profil sugovornika s kojim će, ako to oboje odluče, moći nastaviti komunikaciju.

Ciljanje na generaciju Z

Prema Tinderu, korisnici koji su se služili Blind Date aplikacijom ostvarili su 40 posto više 'matcheva' nego oni koji su koristili neku drugu značajku te pretraživali po 'otvorenim' profilima.

– Svima je poznato uzbuđenje i znatiželja odlaska na spojeve naslijepo i to, ako ne kroz osobno iskustvo, onda kroz filmove i serije. Upravo smo taj osjećaj htjeli rekreirati opcijom Blind Date te s idejom takvih spojeva upoznati mlađu generaciju – kazao je portalu HypeBeast Kyle Miller, potpredsjednik odjela za inovacije u Tinderu.

Kako je objasnio, postoji nešto jako posebno u tome da se osobu upoznaje polako, kroz razgovor, a ne da se sud o nečijoj osobnosti donosi temeljem fotografija. Iskustvo Blind Datea je, dodaje, iznenađujuće zabavan način interakcije koja je posve nova za Tinder. Blind Date je trenutno dostupna korisnicima u Americi, a u sljedećih nekoliko tjedana 'naslijepo' će se moći upoznavati i korisnici u ostatku svijeta. Dakako, nije zajamčeno da korištenjem ove opcije nećete nikad naletjeti na prevarante poput Simona Levieva, ali donekle uklanja mogućnost da ćete na prvu biti zavedeni lažima s fotografija (bogatstvom, životom na visokoj nozi) kao što se to dogodilo njegovim žrtvama. Vrijedi spomenuti i to da je Tinder Swindler pomogao aplikaciji da poveća svoj vidljivost. Točnije, broj spominjanja brenda je u virtualnom svijetu, zahvaljujući Netflixovom dokumentarcu, porastao za preko tisuću posto.

27. travanj 2024 00:24